Human Power Team wint UfD-E.On Teamwork prijs

   Het Human Power Team neemt haar prijs van € 10.000 in ontvangst © 2012 - Bas de Meijer

 

Het Human Power Team heeft de UfD-E.On Teamwork prijs binnengehaald. De prijs werd woensdagavond door het Universiteitsfonds Delft uitgereikt aan een team van studenten en medewerkers van de TU Delft die een bijzondere prestatie in teamverband heeft verricht.

Unieke samenwerking
Het Human Power Team onderscheidde zich van de concurrentie door hun samenwerking tussen de TU Delft en de VU Amsterdam. De studenten van beide universiteiten proberen met elkaar het wereld snelheids- en uurrecord op een aerodynamische ligfiets te gaan verbreken. De studenten van de TU Delft zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de aerodynamische ligfiets, de Velox. De studenten van de VU Amsterdam hebben de taak om de sporters te selecteren en begeleiden.

Concurrentiestrijd
In totaal waren er vier teams voor de UfD-E.On Teamwork prijs genomineerd. Alle kandidaten kregen de mogelijkheid zich voor een jury te presenteren. Deze jury wees uiteindelijk het Human Power Team als winnaar aan. Het team heeft hiermee een bedrag van € 10.000,- gewonnen. Voor de verliezende teams was er een aanmoedigingsprijs van € 2000,-.

De gewonnen € 10.000,- wordt gebruikt voor de reis naar de Verenigde Staten, waar de wedstrijd om het snelheidsrecord gaat plaatsvinden.

AmsterdamFM sprak met een enthousiaste Niels Lommers, student van de VU Amsterdam, over de winst van het Human Power Team.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?