iCentre maakt doorstart

foto: menne vellinga ©2013 amsterdamfm

iCentre maakt een doorstart. In Amsterdam heeft de groep 3 verkooppunten. Nog niet zo lang geleden hadden ze nog een collega overgenomen in de Raadhuisstraat, die het ook niet meer trok. Deze winkels zijn in Amsterdam de pioniers geweest voor het Apple product. Ze hebben de kolen uit het vuur mogen halen, zo bevestigde een woordvoerder onlangs nog tegenover AmsterdamFM.

De komst van de reuze store van Apple Nederland op het Leidseplein heeft hun behoorlijk wat aanloop gekost. Tegen deze reus kon men niet langer opboksen. Maar ook elders in het land (met 34 vestigingen) ging het niet goed. Maandag werd de grootste zelfstandige Apple zaak iCentre failliet verklaard.

Woensdagavond werd bevestigd dat Elektronicaketen BAS Group iCentre laat doorstarten. Hoeveel zaken van de 3 in de hoofdstad open zullen blijven zal nader bekend worden gemaakt. Reeds bestelde producten zullen gewoon worden geleverd.

Hoeveel er voor de overname is betaald is niet naar buiten gebracht. Men hecht grote waarde aan het merk iCentre en de kundige medewerkers, zo laat men weten. De BAS Group is ook eigenaar van MyCom en Dixons.

Leave a Reply