Iedere zondag een diva

Voor liefhebbers van kenmerkende zangeressen uit de 20e eeuw wordt het een mooie zomer. AmsterdamFM zendt de serie De Diva’s van Droste namelijk iedere zondag uit! Van 11 juli t/m 22 augustus vertelt Luuck Droste iedere zondag tussen 19 en 21 uur het levensverhaal van een grande dame uit de (film- en) muziekwereld. Daarbij worden steeds enkele tientallen nummers van de artiest in kwestie gedraaid. Een interview met een liefhebber, kenner of bekende van de artieste in kwestie maakt het programma compleet.

11 juli: Dalida
N.a.v. de 33e sterfdag van de Frans-Italiaans-Egyptische zangeres Dalida, die naar Frankrijk kwam om carrière te maken, een wereldster werd, maar privé door vele diepe dalen ging. In Nederland werd ze onsterfelijk met o.a. Paroles paroles (samen met Alain Delon) en Buenas Noches mi amor (Avondetappe). Inclusief interview met Rop Janze, cabaretier en al dertig jaar fan.

18 juli: Corry Brokken
N.a.v. het Eurovisie Songfestival een ode aan leven en carrières van de eerste Nederlandse songfestivalwinnares ooit. Hoe een jong zangeresje de bekendste chansonnière van haar generatie werd, om vervolgens haar carrière vaarwel te zeggen en uiteindelijk rechter te worden. Interviews met kenners Marc Bijlsma en Joop Van Eijk-Slootweg.

25 juli: Milva
N.a.v. haar 81e verjaardag viert AmsterdamFM de carrière van de Italiaanse diva, die vooral in Japan en Duitsland een enorme ster werd met tango’s, Brecht en meertalige chansons van Theodorakis en Vangelis. Kunstenaar en voormalig visagist Bastiaan Mol, die Milva in Duitsland ontmoette en een groot liefhebber is, vertelt over zijn ontmoeting met haar.

1 augustus: Brigitte Bardot
N.a.v. de 86e verjaardag van “BB” een portret van de opmerkelijke Franse diva, die in 1973 haar filmcarrière aan de wilgen hing, om zich volledig op het dierenwelzijn te storten. Luuck Droste belicht tevens haar minder bekende carrière als zangeres. Interview met Josje Peterse, liefhebster en docente Frans.

8 augustus: Régine
N.a.v. de 91e verjaardag van deze “koningin van de nacht” die in de jaren 70 en 80 wereldwijd dé jetsetdiva was, met tientallen exclusieve clubs voor de rich and famous, verspreid over de vijf continenten. Frances Gramende, organisatrice en jurylid van het Concours de la Chanson vertelt over de betreffende clubs waar zij vroeger veel kwam en Josje Peterse ontleedt enkele chansons van Régine.

15 augustus: Liesbeth List
Vorig jaar overleed de grote Nederlandse chansonnière. Dit jaar viert AmsterdamFM haar leven en zeer veelzijdige, meertalige oeuvre. Luuck Droste vertelt over haar leven en spreekt met Nico Knapper, die rond 1960 aan de wieg van de carrières van zowel Liesbeth als ook Ramses Shaffy stond.

22 augustus: Zarah Leander
Zarah Leander is deze zomer 40 jaar dood. Haar omstreden leven wordt uit de doeken gedaan, waarbij wordt ingegaan op haar ambitie, haar banden met nazi-kopstukken, de spionagegeruchten rond haar persoon, haar meerdere huwelijken, haar intens diepe stemgeluid en haar eenzame einde. Kunstenaar en verzamelaar Bastiaan Mol vertelt over Zarahs nalatenschap.

De Diva’s van Droste is vanaf zondag 11 juli iedere zondag te beluisteren via de stream tussen 19 en 21 uur!

Comments are closed.