“Ik word niet goed!”

Soms overkomen ziektes en ongemak je op de vreemdste plekken. Zo werd ik een keer onwel op de roltrap van De Bijenkorf. Bleek ik gewoon de verkeerde kant op de rollen. Ik ben even tegen een etalagepop gaan staan om bij te komen van alle drukte in de zaak. Ook viel ik een keer flauw in Dirk van den Broek. Dat was een appelflauwte omdat de Golden Delicious zo onmogelijk goedkoop waren.
Woensdagmiddag gebeurde het weer in Amsterdam.
Niet bij mij maar bij 5 stadgenoten bij Moaz.
Luister en huiver.
In twee panden op het Muntplein zijn vijf mensen onwel geworden door een verhoogde concentratie koolmonoxide. En dat terwijl ze voor een “vette bek” kwamen. Omstreeks kwart voor twee werd een klant van falafelketen Moaz niet “beau”. Personeel stelde het toilet in de kelder beschikbaar (wat moet je anders), maar hier werd de klant onwel. Ambulancepersoneel, dat de ongefortuneerde klant kwam helpen, alarmeerde op zijn beurt de brandweer omdat hun koolmonoxidemelders afgingen. In totaal zijn vijf personen, de klant, drie medewerkers en een buurvrouw, naar het ziekenhuis overgebracht. Voorlopig dus maar even geen falafels. Ik neem een koolmonoxidevrije friet vanmiddag.

(Ronald Andeweg)

Leave a Reply