06-06-13: ImprovFM geeft HOOP!

De laatste ImprovFM-aflevering van dit seizoen gaat – in navolging van DWDD – over HOOP. Kunstenaars, experts en activisten vertellen openhartig over hun projecten die hoop dienen te geven of bevestigen aan een maatschappij die dit jaar ook veel slecht nieuws te verduren heeft gekregen.”Aegroto dum anima est, spes est…”
Concept, redactie en presentatie: Gian van Grunsven

Cast: Emil Struijker Boudier, Jochem Meijer, Mathieu van den Berk, Froukje Bouman en Reinier Demeijer (zang/gitaar)

 

ImprovFM lijkt een talkshow zoals ieder andere: gepassioneerde tafelgasten, vurige discussies, diepgravende gesprekken, emotionele reacties, toepasselijke muziek, ontboezemingen die je eerder niet voor mogelijk had gehouden en verhalen die niemand zomaar had kunnen verzinnen – tot we begonnen te improviseren…

ImprovFM vervult het verlangen van iedere fantast, dappere acteur en improvisatieliefhebber. In deze talkshow worden namelijk niet alleen de gesprekken maar ook alle namen, verhalen, achtergronden, reportages, liedjes en audio fragmenten live geïmproviseerd.

ImprovFM zoekt naar de balans tussen waarachtige en waargebeurde verhalen; tussen inspirerende en absurde ideeën; tussen komedie en inhoud. De performers, in en door hun spel, creëren zo hun eigen wereld, op basis van niets anders dan hun samenwerking en verbeelding.

Kom kijken in de studio hoe de talentvolle cast van (improvisatie)acteurs en muzikanten zichzelf overgeeft aan het onverwachtse…

 

Opnames zijn tussen 15:00-16:00uur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (4rde etage)

LIVE te luisteren via de ether (106.8) en de kabel (103.3)

Gemist? Hier te luisteren online!

 

Presentatrice en conceptontwikkelaar Gian van Grunsven maakte eerder bij AmsterdamFM de programma’s Merck toch, hoe sterck (waarin kersverse singer songwriters aan de slag gaan met de Nederlandse muzikale canon; i.s.m. Maarten Eilander) en Amsterdamse Wereldverbeteraars (diepte-interviews met Amsterdamse gasten met idealistische initiatieven) en Lenteknopjes (interviews met allerhande ‘nieuwkomers’). In de herfst van 2012 onderzocht presentatrice in het programma Radio PLAY bronnen van spontane creatie: LIEFDE, INSPIRATIE en IMPROVISATIE. Hiervoor gebruikte zij het format ImprovFM: een theatrale talkshow waarin alle gasten en liedjes die u te horen krijgt compleet geïmproviseerd zijn. De acteurs vertelden als Initiatiefnemers van idealistische projecten over hun drijfveren, ideeën, zorgen en dromen.

 

“The creation of something new is not accomplished by the intellect 

but by the play instinct

acting from inner necessity.

The creative mind plays with the object it loves.” – Carl Jung

“Everything you can imagine is real.” ― Pablo Picasso

 

 

 

 

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?