Inbraak bij studio Jack Moore in Nieuw West

Jack Moore in zijn video-archief

Jack Moore, video producer en multimedia expert heeft donderdag aangifte gedaan van inbraak in zijn studio in Nieuw West.
Bij de inbraak zijn 3 laptops en 3 projectoren ontvreemd. Deze stonden klaar om komende week te worden ingezet op een bijzondere show met de titel Post-“Einstein on the Beach” Impressions in Amsterdam.
De diefstal heeft plaatsgevonden tijdens zijn verblijf in Londen.

Kunstenaar Feike Otto van der Zee, zelf met enkele doeken vertegenwoordigd maakt zich grote zorgen over Jack Moore; “De man is behoorlijk aangedaan door de inbraak”.
Of de expositie met videowerk van Moore bij de Peter Klashorst Gallery, in de Spuistraat door zal gaan in de oorspronkelijke opzet is onzeker geworden.

Moore (72 jaar) is reeds langer dan 40 jaar actief in het culturele leven van Amsterdam. Hij is een van de oprichters van de Melkweg. Sinds 1970 voorziet de door hem opgerichte Stichting Videoheads in de video-behoeften van kunstenaars, groepen en instellingen.
Hij brengt zijn dagen door met het digitaliseren en indexeren van titels van zijn 72.000 uren aan video-opnamen.

De volledige opname van de 1976 wereldpremière van Philip Glass en Bob Wilson’s “Einstein on the Beach” is een integraal onderdeel van de aangekondige tentoonstelling.
De opening om 17.00 op zaterdag 23 februari uur zal worden verzorgd door de Amsterdamse dichter Kamiel Proost.

Leave a Reply