Inessa Kaagman: “Het was fijn om weer eens negentig minuten te spelen”

AMSTERDAM De Noord-Hollandse derby tussen de Ajax Vrouwen en Telstar eindigde gisteravond in een
3-0 overwinning voor de Amsterdammers. Voor Inessa Kaagman was het een bijzondere wedstrijd. Ze mocht namelijk voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen en dat terwijl ze vorig seizoen elke wedstrijd bijna speelde. “Het is zuur dat ik nu regelmatig op de bank zit. Ik moet wel zeggen dat ik helemaal kapot was, maar ik heb er een voldaan gevoel aan overgehouden.”

Ajax was vooral in de eerste helft erg slordig. De vrouwen hadden moeite de bal lang in de ploeg te houden, maar ook Telstar had hier moeite mee waardoor het een beetje flipperkast voetbal werd. Na de theepauze deden de Amsterdammers dit veel beter en mocht Telstar van geluk spreken dat het uiteindelijk maar 3-0 werd. Kaagman werd voor het eerst sinds ze bij Ajax speelt uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd. Ze vond dit zelf terecht op basis van haar tweede helft. “In de eerste helft was ik vooral veel onnodig aan het lopen en kreeg ik weinig de bal in mijn voeten. In de tweede had ik meer de bal, waardoor ik gewoon weer lekker kon gaan voetballen. Ik heb verdedigend ook bijna al mijn duels gewonnen.”

Wat veel mensen vergeten, is het feit dat Kaagman pas twintig jaar oud is. De afgelopen jaren werd ze gezien als een talent. Ze vindt zelf dat ze inmiddels gewoon erbij hoort en dat ze nog voldoende de tijd heeft om te leren bij Ajax. “Daphne Koster en ik schelen bijvoorbeeld vijftien jaar, dus op het gebied van ervaring kan ik zeker nog wel wat leren, maar ook Daphne kan bijvoorbeeld nog leren. Je bent nooit te oud om te dingen bij te leren.” Kaagman leert niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Ze volgt een studie Geneeskunde en zit in haar derde jaar. Ze kan het tot nu toe allemaal prima combineren. Volgend jaar moet ze haar coschappen gaan draaien, maar ze denkt dat ze daar nog even mee wacht aangezien ze zich vol wilt richten op het voetbal.

De komende twee weken wachten de lastige wedstrijden tegen Twente en PSV. Kaagman is zich ervan bewust. “Ik moet zeggen dat buiten Twente ik PSV en ADO ook goede ploegen vind. PSV heeft dan wel in het begin veel verloren, maar als wij een slechte dag hebben, kunnen wij zomaar van hun verliezen. Het is fijn dat we nu bovenaan staan, alleen het zegt echt nog niks. Als we de play-offs ingaan en de punten worden gehalveerd, dan zijn de verschillen weer klein en moet je gewoon opnieuw weer aan de bak.” Kaagman hoopt zelf volgende week uit tegen Twente gewoon weer in de basis te starten en waagt zich zelfs al aan een scenario. “Ik denk dat wij met 1-0 gaan winnen. Het zou mooi zijn om zelf te scoren, maar ik denk dat Marjolijn van den Bighelaar de winnende maakt.” Eén ding is zeker, het belooft volgende week vrijdag weer een kraker te gaan worden tussen de Ajax Vrouwen en Twente.

Beluister hieronder het gehele gesprek


More Berichten for Show:

Comments are closed.