Info-avond herinrichting Stadionplein

Dinsdagavond had deelraad Zuid een informatieve avond georganiseerd om bewoners kennis te laten maken met de definitieve plannen voor de herinrichting van het Stadionplein. De opkomst was vrij redelijk en AmsterdamFM was erbij. Hier volgen de bevindingen.

De kant van de Citroën garage aan weerszijden van het Olympisch Stadion blijft zoals het is. Alleen krijgt de rechter garage een gewijzigde bestemming. De linker blijft showroom. Beide witte gebouwen zijn cultureel erfgoed. Aan de overzijde, nu nog een parkeerterrein, wordt een 7 etages hoge flat gebouwd. De stijl komt fraai overeen met die van het Olympisch Kwartier, een nieuwbouwwijk, dat vrijwel iedereen een architectonisch hoogstandje vindt. Er werden veel vragen gesteld waarom deze flat twee tot drie etages hoger zal worden dan de omliggende bebouwing. Men is bang dat dit het evenwicht in de stadionbuurt zal verstoren.

Op de nadrukkelijke vraag van uw verslaggever of er nieuwe kantoren bij zullen komen, werd duidelijk gesteld dat dat niet het geval is. En terecht, er staan er teveel leeg in de stad. Wel komt er een drie sterren hotel bij. Niet onhandig naast de afslag van de A10 en in de nabijheid van de kantoren in de buurt en die van de zuidas.

Daarnaast komt er een mooi vormgegeven wit gebouw bij met een grote ronde luifel. Dit is het zogenaamde ‘culicentrum’. Er komen een restaurant, een culinair museum en een kookschool in, plus een grote vestiging van Albert Heijn.

De plannen zijn nog te bekijken in het Tripolisgebouw aan de Amstelveenseweg.

Leave a Reply