Islamitisch kinderboek link voor kinderen

De Openbare Bibliotheek (OBA) is niet van plan een omstreden kinderboek voor moslims uit de collectie te halen. 'Het nut van goede daden' is een prentenboek dat voor moslimkinderen van vier tot zes jaar bedoeld is. Het boekje gaat over drie mannen die in een grot opgesloten raken doordat een rotsblok de uitgang blokkeert. Ze besluiten tot Allah te bidden voor hun vrijlating.

 

In het kinderboek biecht een man dat hij zijn nicht met 120 dinar probeerde te chanteren om met hem het bed te delen, maar daarvan afzag door zijn vrees voor God. Deze passage staat in een prentenboek van achttien pagina's voor moslimkinderen van vier tot zes jaar. Het nut van goede daden is het laatste deel van de zevendelige kinderboekenserie uit 2008 van Iqra Media uit Indonesië en uitgeverij Sheijma uit Amsterdam.

 

De omstreden passage heeft betrekking op de tweede man die in zijn gebed zegt: 'Allah, ik heb een nicht waar ik veel van hou. Ik wilde eigenlijk met haar naar bed. Maar zij weigerde altijd. Een paar jaar later had zij een probleem en kwam ze naar mij toe. Ik gaf haar toen 120 dinar op voorwaarde dat zij met mij naar bed zou gaan.' De islamitische nicht, afgebeeld als een kleurrijk cartoonfiguurtje met een hoofddoek, weigerde met de woorden 'Denk aan Allah!', waarop de man van zijn chantage- en incestplannen afzag.

 

De boekjes worden niet alleen in islamitische winkels in de stad en op islamitische webshops verkocht,  maar zijn ook te leen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

Comments are closed.