Jaap Zijlstra op 82-jarige leeftijd overleden

Elke nacht postte Jaap Zijlstra om middernacht een nieuw gedicht op Facebook. Hieronder is zijn laatste bericht te lezen. Vanmorgen is hij in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hij was dichter, predikant, tv-presentator en theoloog. Hij publiceerde in de afgelopen vijftig jaar ruim 20 dichtbundels, predikte in heel Nederland en hij presenteerde eind jaren 80 het programma Kerkepad bij de NCRV. In 1991 kreeg hij voor de dichtbundel Ik zie je zo graag de Prijs van de Vlaamse Poeziëdagen. In 2010 ontving hij de Dr. C. Rijnsdorp Prijs voor zijn hele oeuvre. Zijlstra was al enkele weken ziek. Hij is 82 jaar geworden. Hij wordt begraven in het domineesgraf in Zunderdorp.
“Facebook-vrienden, tot mijn verdriet deel ik u mee, dat ik niet langer gedichten zal plaatsen. Ik ben er niet meer toe bij machte. Als u iets verheugends voor mij wilt doen, schrijft u dan volgend gedicht nauwkeurig over en bewaar het.

VERWACHTING
Als de dag begint te doven
en de zon mij niet meer ziet,
als de schemering gaat komen
en ik stil word van verdriet,
als de nacht valt en mijn vogel
niet meer opdaagt met een lied –
na mijn duisternis Uw licht,
na mijn zwijgen Uw gedicht.

Ik ben uitgeput. Dank, dank, dank, jullie allen, voor alles. Vrede en alle goeds !

Jaap Zijlstra”

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?