Jaïro Riedewald: ” Het moet wel duidelijk anders volgende week”

Gisteren moest Ajax het in de laatste voorronde van de Europa League thuis opnemen tegen FK Jablonec. De Amsterdammers wonnen nipt met 1-0. De goal kwam vanuit een penalty. De maker daarvan was Arek Milik. De penalty was het enige hoogtepunt van de avond.

 

De ploeg van trainer Frank de Boer had het heel zwaar. Dit kwam ook mede door het spel van Jablonec. De ploeg gooide het achterin dicht en Ajax had moeite een gaatje te vinden. Ajax creëerde geen kans en speelde in een te laag tempo om Jablonec op de knieën te krijgen. Er was ook even een opleving vanaf de tribune toen Vaclav Cerny in het veld kwam. Cerny maakte hierdoor zijn Europese debuut. Ondanks de overwinning is Ajax nog lang niet zeker van de groepsfase van de Europa League. Volgende week donderdag is de lastige return in Tsjechië.

 

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni uitgebreid met Jaïro Riedewald . Ze hadden het onder andere over het Nederlands Elftal.

 

Update: Jaïro Riedewald & Kenny Tete zitten bij de voorselectie van het Nederlands Elftal. Oranje speelt op 3 september thuis tegen IJsland. Op 6 september spelen ze uit in Turkije. Beide mannen staan voor het eerst op de lijst van de voorselectie van bondscoach Danny Blind. Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer die ook de afgelopen dagen veel werden genoemd voor een uitnodiging,ontbraken echter op de lijst.

Comments are closed.