Indrukwekkende zege Jan Bos op broer Theo

  Rollout VeloX2     © 2012 - Bas de Meijer

 

Het was vandaag een spannende dag voor de studenten van het Human Power Team. De VeloX2 werd namelijk onthuld, de aerodynamische ligfiets waarmee de studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam het wereld uur- en snelheidsrecord willen gaan verbreken.

Speciaal voor deze rollout van de VeloX2 vond er een heuse battle plaats tussen oud topschaatser Jan Bos en zijn broer profwielrenner Theo Bos: Jan Bos in de VeloX2 en Theo Bos op zijn tijdritfiets. Wie van de twee broers is over een afstand van 2,5 kilometer de snelste? Jan Bos is een van de fietsers die met de VeloX2 in september een gooi gaat doen naar het huidige snelheidsrecord van 133 km/h. Broer Theo staat bekend om zijn wereldtitels bij het baanwielrennen. Op grond van de berekeningen van het Human Power Team zou Jan met gemak moeten winnen.

Vader Bos was ook bij de presentatie aanwezig. Volgens hem zou Theo licht in het voordeel moeten zijn:’Theo is simpelweg meer getraind en daarnaast sneller weg. Ik denk dat hij hiermee genoeg voorsprong kan pakken op Jan om als eerste over de streep te komen.’

Na een snelle start, waarbij Theo inderdaad als snelste weg was, wist Jan na zo’n 1000 meter al de inhaalslag te maken. In een indrukwekkende race versloeg Jan met groot gemak zijn broer Theo, die zo’n 30 seconden na de finish van Jan ook de streep haalde. Kortom: een geslaagde test voor de VeloX2!

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?