Jasper Cillessen: “Sfeer hetzelfde als na een nederlaag”

Ajax heeft vrijdagavond op weg naar de 32ste landstitel onverwacht puntverlies geleden. In eigen huis speelden de Amsterdammers met 1-1 gelijk tegen SC Heerenveen.
In de eerste helft had Ajax het betere van het spel en kwam het via Viktor Fischer op 1-0. De jonge Deen kopte binnen na een afgemeten voorzet van Ricardo van Rhijn. In de beginfase hadden de Ajacieden al een strafschop geclaimd na een handsbal van Heerenveenspeler Zomer. Scheidsrechter Gözübüyük wuifde de protesten echter weg.

In de tweede helft begon Heerenveen sterk en dat resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker van spits Finnbogason. Ajax ging daarna op zoek naar de overwinning, maar miste de overtuiging. Toch was Niklas Moisander nog dicht bij een treffer: zijn kopbal belandde op de paal.

Doelman Jasper Cillessen begon wederom in de basis, omdat eerste doelman Kenneth Vermeer nog geschorst was. Amsterdam FM sprak Cillessen na de wedstrijd