Jasper Cillessen: ‘ We hebben vooral de 2de helft niet goed gespeeld’

Vanavond moest Ajax het thuis opnemen in de Amsterdam ArenA tegen Cambuur. Vooraf was al duidelijk dat de interne onrust bij Ajax ook zijn weerslag heeft op de supporters. De F-side en Vak 410 besloten daarom de eerste helft te boycotten , om zo aan de directie van Ajax te laten zien dat ze niet eens zijn met het opstappen van Johan Cruijff.
De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege de gebeurtenissen in Parijs. Cambuur besloot daarna compact te gaan staan in een soort handbalverdediging. Ajax had hier heel even moeite mee, maar liet al gauw het balletje goed van links naar rechts gaan. Thulani Serero begon in de basis en ook Amin Younes mocht weer starten vanaf de aftrap. In een dus zeer lege Arena kwam Ajax na 25 minuten op 1-0. Uit een korte corner gaf Nemanja Gudelj keurig de bal op maat voor op het hoofd van Joël Veltman, deze knikte vervolgens keurig de bal binnen. Dit was het startschot voor een bijzonder gedeelte van de rest van de eerste helt. Twee minuten na de 1-0 kwam Cambuur alweer op gelijke hoogte. Mitchell Dijks en Davy Klaassen haalden de voorzet van Furdjel Narsingh er niet uit, deze kwam vervolgens op het hoofd van de geheel vrijstaande Sander van de Streek, die daarna Jasper Cillessen kansloos liet. Cambuur kon niet lang nagenieten van de gelijkmaker, want  2 minuten na de gelijkmaker  kopte Arek Milik uit een hoekschop van Gudelj alweer de 2-1 binnen. Dit was dus de derde goal met het hoofd gemaakt deze avond.  Davy Klaassen nam vervolgens met weer een doelpunt met het hoofd de 3-1 voor zijn rekening en hij besloot de ruststand van 4-1 op het bord te laten noteren door nog een doelpunt te maken.

De spelers liepen richting de kleedkamer en op dat moment volgde een striemend fluitconcert van de Ajax supporters richting de supporters van Vak 410 en de F-side. Zoals dus al eerder aangegeven besloten zij de eerste helft te boycotten. In de tweede helft moest Frank de Boer noodgedwongen Thulani Serero wisselen voor Lasse Schöne. Serero ging er met een op het oog lichte blessure vanaf. Na afloop gaf trainer Frank de Boer aan dat hij de wedstrijd donderdag uit tegen Celtic niet gaat halen. De invalbeurt van Schöne betekende overigens zijn 100ste wedstrijd voor Ajax.  Ajax wist in de tweede helft nog één keer te scoren via Amin Younes. Na deze goal deed Ajax het rustig aan met het oog op de wedstrijd van aanstaande donderdag .Zo mochten Václav Černý en Johnny Heitinga nog invallen. Het meest opvallende aan de tweede helft was de strijd die op de tribune werd gestreden. De ArenA was duidelijk in twee kampen verdeeld. Het was Vak 410 en de F-side tegen de rest van de supporters. Ajax won dus uiteindelijk de wedstrijd met 5-1 en had geen kind aan Cambuur. Door de overwinning blijven de Amsterdammers bovenaan staan. De ploeg heeft 32 punten uit 13 duels.

Volgende week donderdag speelt Ajax voor zijn laatste kans om te overwinteren in Europa uit in Schotland tegen Celtic voor de Europa League.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Jasper Cillessen. De doelman die helemaal niks te doen had vooral in de tweede helft: