Jasper Cillessen: “We wisten dat we dit konden”

Ajax heeft dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd. In een kolkende Amsterdam Arena werd FC Barcelona met 2-1 verslagen. De overwinning was des te knapper omdat de Amsterdammers bijna de gehele tweede helft met een man minder op het veld stonden.
Ajax begon zeer gedurfd aan het duel met de Spaanse grootmacht. De ploeg zette vanaf de eerste minuut, over het hele veld druk op de Catalanen. Dit zorgde ervoor dat Ajax een overwicht had in de eerste helft en na 19 minuten werd dit overwicht vertaald in een doelpunt. Thulani Serero rondde een fraaie aanval over de rechterkant af. Vlak voor rust zorgde Danny Hoesen voor 2-0. De spits scoorde knap uit een rebound die Barcelona doelman Pinto moest toestaan na een hard schot van Viktor Fischer.

Vlak na rust leek het toch mis te gaan voor Ajax. Ricardo van Rhijn speelde onzorgvuldig terug, waarna Joël Veltman aan de noodrem moest trekken. Een rode kaart voor de verdediger en een penalty waren het gevolg. Xavi zorgde vanaf elf meter voor de 2-1. Vanaf dat moment ging Barcelona fanatiek op zoek naar de gelijkmaker.

Ajax gaf slechts een grote kans weg. Jasper Cillessen redde echter knap toen Neymar voor hem verscheen. Voor de rest hielden de tien Ajacieden, met de  hartstochtelijke steun van het publiek, Barcelona goed weg bij het eigen doel. De laatste tien minuten stonden bijna alle fans hun keel schor te schreeuwen om Ajax erdoorheen te helpen. De overwinning zorgde dan ook voor een uitgelaten stemming op het veld en op de tribune.

Na afloop van de wedstrijd sprak Amsterdam FM verslaggever Arjen Bos met Ajax doelman Jasper Cillessen: