Happy Record Store Day!

Wereldwijd is 21 april uitgeroepen tot Record Store Day. Met andere woorden we vieren de platenzaken. Muziekliefhebbers worden op hun wenken bediend in 83 onafhankelijke platenzaken in Nederland en dus ook in Amsterdam. Er zijn live optredens, special releases op vinyl en natuurlijk bakken vol platen om doorheen te struinen. De uitzending van Je Moeder stond deze ochtend volledig in het teken van muziek en dan met name vinyl.

Marlein Parlevliet is oprichtster van Record Store Day in Nederland. Aan haar de vraag: Wat is Record Store Day?

Maurits Westerik is de zanger van GEM en opende vandaag Record Store Day bij Concerto in Amsterdam. Hij vertelt hoe dat was.

Maar ook de vaste rubrieken moesten er aan geloven. Metha Molenaar geeft haar wekelijkse muziektip, maar vertelt eerst wanneer ze haar eerste vinyl in handen had.

Rivelino Richters geeft een update over de LondamRomdam Crossover. Muzikaal talent uit Rome, Londen en Amsterdam die hij samenbrengt voor optredens in de verschillende steden in Europa. Daarnaast vertelt hij over de demo van zijn eigen band Rive en natuurlijk van wie hij zijn eerste vinyl kreeg.

Van Record Store Day rolt Je Moeder zo in de Rokjesdag. Lisa Portengen heeft met Smart & Sexy drie jaar geleden op de sterfdag van Martin Bril de onofficiële Rokjesdag geïntroduceerd. De afgelopen edities waren een parade door de stad, maar met slecht weer op komst is een plan B bedacht. Verder vertelt ook zij welke plaat zij op vinyl zou kopen. Daarnaast doet ze veel verschillende Smart&Sexy workshops. Zo ook vandaag.

Comments are closed.