Jeroen de Groot pakt met ’t Knooppunt de KNVB Beker

AMSTERDAM De Sporthallen Zuid was gisteravond goed gevuld met liefhebbers van het zaalvoetbal. In de finale van de KNVB Beker bij de mannen moest  ’t Knooppunt het opnemen tegen Hovocubo. ’t Knooppunt bleek een maatje te groot en won met 4-1. “Het gewenste resultaat voor ons, na anderhalf jaar hard werken en de juiste ploeg bij elkaar brengen.  We wisten allemaal binnen ons team, waar het om ging en dat straalden we zeker de eerste helft uit”, aldus aanvoerder Jeroen de Groot.

De Groot nam zijn ploeg veelal op sleeptouw tijdens de wedstrijd. De aanvallen van ’t Knooppunt begonnen dan ook vaak bij hem. “Dat is ook mijn taak binnen het team. We hebben toch wel een aantal jonge jongens. Op een gegeven moment moet je dan ook je plaats kennen binnen de groep en ik ben iemand die voor wat meer rust aan de bal moet zorgen. Dat is ook mijn kracht.”

‘t Knooppunt speelde eigenlijk een thuiswedstrijd, want zij trainen wekelijks in de Sporthallen Zuid. “Dat was zeker een voordeel voor ons. We zijn gewend aan deze hal en de vloer. Het was ook echt een Amsterdams sfeertje.” Op het einde van de wedstrijd probeerde Hovocubo nog wat te forceren door de keeper eruit te halen en er een extra veldspeler bij te zetten, maar veel leverde dat niet op. Hovocubo had misschien wel de gehele wedstrijd meer balbezit, maar ’t Knooppunt stond gewoon erg goed en gaven bijna niks weg. “We stonden heel goed, zeker in de eerste helft waren we erg geconcentreerd en gingen wij verdiend met 3-0 de rust in. Als ik eerlijk ben en we waren nog iets scherper geweest dan had de ruststand ook nog groter kunnen zijn, maar over de gemiste kansen praat straks niemand meer, het resultaat wat in de boeken geschreven staat telt dan alleen maar.”

’t Knooppunt staat momenteel ook bovenaan in de eredivisie en is bijna al zeker van de play-offs voor het kampioenschap. “Als we de volgende wedstrijd tegen Eindhoven winnen, dan zet je een goede stap in de richting. Je weet langzaam dan wie je tegenstander zal zijn in de eerste wedstrijd tijdens de play-offs. Dat is erg lekker en belangrijk, want dan kan je specifieker gaan trainen op die tegenstander. Als wij deze vorm behouden en voetballen zoals in de eerste helft,  dan maken wij gewoon een hele goede kans om ook nog eens kampioen van Nederland te worden. Dus het kan zomaar een nog mooier seizoen worden.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met aanvoerder Jeroen de Groot

 

 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.