Joël Veltman: ” Ik ben heel kritisch op mezelf”

Vanmiddag om 12.30 moest Ajax aantreden in de Amsterdam Arena tegen ADO Den Haag. In een goed gevulde Arena onder genot van een prachtig zonnetje begon Ajax fel. Na 3 minuten moest Frank de Boer al wisselen. Mitchell Dijks moest geblesseerd het veld verlaten. Door deze wissel werd het centrale duo opeens gevormd door Nick Viergever en Joël Veltman . De positie van Dijks werd ingevuld door Jaïro Riedewald. Riedewald mag zich komende week net als Kenny Tete gaan melden bij het Nederlands Elftal.

Na 16 minuten kwam Ajax op 1-0. Bij een ingooi voor Ajax stond de verdediging van ADO te slapen, Davy Klaassen reageerde scherp en legde de bal terug op Anwar El Ghazi, El Ghazi schoot vervolgens de bal beheerst in de hoek van de goal. Na 20 minuten kwam Ajax op een 2-0 voorsprong. Joël Veltman gaf een dieptepass richting El Ghazi, die de bal binnenhield, vervolgens bleef hij rustig en gaf hij de bal voor op Davy Klaassen, die de bal daarna in de hoek plaatste achter de keeper van ADO. Ajax ging daarna rustig door met goed voetballen en het creëren van kansen. Echter in de 32de minuut kreeg ADO een dot van een kans. ADO- spits Mike Havenaar kopte de bal in, maar Jasper Cillissen hield met een wonderbaarlijke mooie redding wederom zijn doel weer schoon.

Na de rust kon ADO wederom niks anders doen dan tegenhouden. Ajax maakte in de 58e minuut de 3-0. Op aangeven van Nemanja Gudelj vanuit een vrije trap, kopte Joël Veltman de bal in het doel. In de 74e minuut noteerde Anwar El Ghazi met zijn 2de van de middag de eindstand op 4-0 voor Ajax.

Door dit resultaat blijft Ajax bovenaan staan met 12 punten uit 4 wedstrijden. Hierdoor hebben de Amsterdammers nog geen wedstrijd verloren en kregen zij ook nog geen doelpunten tegen.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Joël Veltman over zijn doelpunten, en onder andere ook over het Nederlands Elftal: