Joël Veltman: “Oostenrijkse grond ligt ons wel”

Ajax speelde vanavond in de Amsterdam Arena een vriendschappelijk duel tegen VfL Wolfsburg. Ajax is bezig zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Bij de tegenstander deed de Nederlandse spits Bas Dost één helft mee. Na de rust keerde hij namelijk niet meer terug. Het was een leuk duel voor het publiek. De Amsterdammers lieten op sommige momenten in de wedstrijd goed verzorgd voetbal zien. Helaas werd het uiteindelijk 1 – 1. Het doelpunt aan de kant van Ajax kwam via het hoofd van Davy Klaassen. Hij kopte de bal hard binnen na mooi aangeven vanaf links door Queensy Menig. Dezelfde Menig ging vlak na de aftrap van de 1 – 0 in de fout en gaf de bal zomaar aan Kevin de Bruyne. De Belg maakte hier dankbaar gebruik van en liet de uiteindelijke eindstand dus noteren.

Aan de kant van Ajax maakte Mitchell Dijks weer zijn comeback in de Arena. Hij stond de gehele wedstrijd op het veld maar oogde zeer ongelukkig en onrustig aan de bal.  John Heitinga viel in en zorgde voor een kippenvel moment bij de meeste supporters. Hij keerde niet zo lang geleden weer terug bij Ajax. Hij mocht een klein kwartiertje meedoen. Amin Younes die sinds deze week offcieel gehaald werd mocht ook nog even op wat speelminuten rekenen.

Vanochtend werd er ook geloot voor de voorronde van de Champions League. Ajax werd gekoppeld aan de Oostenrijkse voetbalclub Rapid Wien. Op 28/29 juli spelen de Amsterdammers eerst uit in Oostenrijk. Op 4/5 augustus is dan de return in de Arena.

Na afloop van de wedstrijd sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Joël Veltman: