Joël Veltman: “We waren slordig”

Ajax heeft donderdagavond met pijn en moeite gewonnen van FC Groningen. In de Amsterdam Arena zorgde invaller Kolbeinn Sigthórsson 8 minuten voor tijd voor de winnende 2-1.

In de eerste helft speelde Ajax bij vlagen sterk en creëerde het een aantal grote kansen. Het resulteerde slechts in één doelpunt: Lasse Schöne schoot vanaf elf meter raak nadat Bojan in het strafschopgebied was gevloerd door Botteghin. Vlak voor rust schoot Kostic op fraaie wijze Groningen op gelijke hoogte, waardoor beide ploegen met een gelijke stand aan de thee gingen. Na rust speelde Ajax erg zwak en was het Groningen dat kansen miste. Frank de Boer bracht Poulsen en Sigthórsson voor Riedewald en De Jong en die wissels betaalden zich uit. Poulsen legde de bal op het hoofd van Sigthórsson en de IJslander kopte raak. Zo verstevigden de Amsterdammers de koppositie in de eredivisie. Zondag wacht voor Ajax de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Na de wedstrijd sprak Amsterdam FM-verslaggever Arjen Bos met Joël Veltman.