Joel Veltman: “Ik speel bij Ajax ook rechtsachter, maar dit is wel even anders.”

De oefenwedstrijd Nederland – Frankrijk werd slechts ten dele een eerbetoon aan de donderdag overleden Johan Cruijff. Er waren beelden in de ArenA met de sportieve hoogtepunten van De Verlosser en in de veertiende minuut werd er massaal geklapt voor de Nummer 14. Het spel van het Nederlands Elftal bleef echter ver van het niveau wat Cruijff in zijn loopbaan bereikte. Het resulteerde in een 2-3 nederlaag tegen Frankrijk, het gastland van het aankomende EK.

Na de partij ging het voornamelijk over Cruijff en het bericht van zijn overlijden. “Het waren een paar emotionele dagen” vertelde Ajacied Joel Veltman. De verdediger hoorde het donderdag al wat eerder dan de rest van de groep, via zijn broer. “De voorbereiding op de wedstrijd werd daardoor wat anders”.

De wedstrijd was niet goed van Nederland, dat al voor de minuut stilte 2-0 achter stond. “Frankrijk was gewoon beter de eerste helft” vertelde Veltman. “In de tweede helft, toen we 4-3-3 gingen spelen, liep het beter. We hebben een nieuw team en moeten gewoon veel spelen.” Over zijn eigen spel was Veltman gematigd tevreden. “De eerste helft was ik onwennig. Je moet heel diep staan.” De tweede helft vond Veltman het beter gaan. “Het was voor mij de opdracht om aanvallend meer te brengen dan ik bij Ajax doe.”

Volgende week speelt Oranje tegen Engeland in het beroemde Wembley Stadium. Veltman heeft er zin in: “Veel jongens vertelden me al dat het een prachtig stadion is. Ik kijk er naar uit”

Beluister hier het volledige interview met Joel Veltman

 

Comments are closed.