Jongen van zijn fiets getrokken om zijn telefoon

Een 17-jarige jongen is zondagmiddag 5 augustus in Buikslotermeer door twee negroïde mannen beroofd van zijn mobiele telefoon. Een van de verdachten stapt even na de straatroof op de bus, waarbij hij door beveiligingscamera’s is vastgelegd. Beelden van de man zijn te zien op www.depolitiezoekt.nl
Als het slachtoffer iets na 16.00 uur vanuit zijn werk naar huis fietst wordt hij ter hoogte van het J.H. Hisgenpad van achteren van zijn fiets getrokken. De jongen komt hierdoor hard ten val. Daarbij valt zijn mobiele telefoon uit zijn zak. Een van de verdachten raapt het toestel op. Beide mannen rennen dan weg richting het Buikslotermeerplein.

Een van de mannen stapt enkele minuten later bij halte Buikslotermeerplein in bus 34 richting Banne Buiksloot. Dat is vastgelegd door beveiligingscamera’s van het GVB. De verdachte is tussen de 18 en 25 jaar. Hij droeg een opvallend blauw/groen gekleurd t-shirt, een zwart vest en een zwarte pet. Kenmerkend voor de man is een witte vlek op zijn onderlip en een moedervlek op de rechterzijde van zijn kin.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt zoekt mensen die de man op de foto’s herkennen. Wie de man herkent wordt dringend verzocht het tipformulier op www.depolitiezoekt.nl in te vullen of contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?