Jongerenwerker: ‘Luister naar experts deradicalisering’

Vandaag meldde het Parool dat de dertigjarige Bilal, van wie wordt gezegd dat hij in het verleden jongeren ronselde voor de Jihadstrijd in Afghanistan en Pakistan, nu jongerenwerker is in Amsterdam. Bilal verklaarde tegenover de krant dat hij deze jongeren helpt bij het aflossen van schulden, het volgen van onderwijs en politie- en justitiecontacten. Hij zou zich niet bezighouden met deradicalisering.

In het Ritme van de Stad spraken we met jongerenwerker Fatimazohra Hadjar van de stichting Think-Kabir en lid van het Strategisch Netwerk Radicalisering en Polarisatie. Zij haalt hard uit naar mensen die kritiek hebben op het deradicaliseringsbeleid, zonder daar het fijne van te weten en er niet bij betrokken zijn.

Hadjar pleit onder andere voor meer voorlichting over het signaleren van radicalisering bij jongeren. Scholen moeten beter geïnformeerd worden over een doeltreffende aanpak van scholieren die dreigen te ontsporen. Daarnaast vindt Hadjar dat moeders van probleemjongeren meer ruimte moeten krijgen om hun verhaal te vertellen. Om deze doelstellingen te bereiken wordt volgende week een expertisetraining gehouden voor experts op dit gebied.

Comments are closed.