JOS Watergraafsmeer troeft DWV af in Amsterdamse derby

DWV heeft afgelopen zondagmiddag op eigen veld een gevoelige nederlaag geleden tegen de Amsterdamse buurman JOS Watergraafsmeer. In een energiek duel werd het 2-3 voor de bezoekers.

DWV opende sterk en dat leidde al snel tot een verdiende voorsprong. Een afgeslagen vrije trap werd opnieuw ingebracht en aanvoerder Sylvan Martha liep de bal bij de tweede paal beheerst binnen, 1-0. Een zoekend JOS werd in de wedstrijd geholpen door een fout van DWV doelman Gregory Martin. De keeper leverde de bal zomaar in bij Maurice Renger die het buitenkansje beheerst afstrafte, 1-1.  Vlak na rust kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong door een gemakkelijk gegeven strafschop, aanvaller Tommy Clobus schoot koeltjes raak. De Noorderlingen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tevergeefs de controle over de wedstrijd over te nemen. Uiteindelijk was het JOS dat door een knap schot van spits Paul Bekker op 1-3 kwam. In de slotfase vielen er nog twee rode kaarten; Ivo Pas (JOS) kreeg direct rood na een harde charge van achteren en DWV middenvelder Rainer Sion pakte na een lichte overtreding zijn tweede gele kaart. In blessuretijd kreeg DWV nog een penalty na een vermeende handsbal van Rocky Schulz. Kobina Plange schoot hard raak (2-3) maar de overwinning van JOS Watergraafsmeer kwam daarmee niet meer in gevaar.

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Bob Mans met de aanvoeder van JOS Watergraafsmeer Maurice Renger en DWV middenvelder Sander Rigter.