Juridisch adviseur Zwarte Piet stopt

Juridisch adviseur Frank King stopt met zijn werk voor de aanklagers in de rechtszaken rondom de Amsterdamse Sinterklaasintocht. Hij zegt  te veel tijd kwijt te zijn met de zaak. Ook zou hij met de dood worden bedreigd. Zijn opvolger is de blanke mensenrechtenadvocaat Wil Eikelboom. King, zelf van Surinaamse afkomst, zegt dat hij om emotionele redenen liever had gezien dat een zwarte advocaat het van hem over zou nemen.

 

Het nieuws komt een dag nadat uit mailconversaties bleek dat winkelketen HEMA Zwarte Piet grotendeels niet meer voor laat komen in zijn campagnes rond 5 december. Hierdoor ontstond veel commotie op sociale media en dan vooral Twitter.

 

 

Ondertussen deed Sinterklaas zelf, mee aan fenomeen de Ice Bucket Challenge. Op de binnenplaats van de Portugese Synagoge op het Mr. de Visserplein in Madrid, kreeg de Sint twee bakken ijskoud water over zich heen om aandacht te vragen voor de ziekte A.L.S. Hij was genomineerd door Burgemeester Eberhard van der Laan, en nomineert op zijn beurt Paul Romer, algemeen directeur van de NTR, alle presentatoren van AT5 en minister Lodewijk Asscher.

 

Comments are closed.