Justin Schiphorst (18) jongste rondvaartbootschipper

foto: menne vellinga ©2013

foto: menne vellinga ©2013


Justin Schiphorst mag vanaf vandaag laten zien wat hij heeft geleerd. Met het vaarbewijs opzak zal hij maandagmiddag zich presenteren als jongste schipper op een van de rondvaartboten in de hoofdstad. Vandaag is zijn verjaardag (18). Deze eerste echte vaartocht met gasten aan boord is mogelijk zijn mooiste verjaardagscadeau.

Door inzet is alles haalbaar
Justin kan niet wachten tot hij kan beginnen met varen. ‘Ik kijk er naar uit om te gaan doen waar ik al die tijd hard voor geleerd heb. Bovendien heb je in dit vak altijd gezellige mensen om je heen die aan het genieten zijn van de Amsterdamse grachten. Vroeger had ik ook een bootje en toen wist ik al dat ik dit later ook wilde doen. Zo zie je maar weer: hoe jong je ook bent, als je je volledig inzet dan is alles haalbaar!’

Voor de jongste rondvaartschipper in dienst bij Canal Company werd het maandagmiddag een bijzondere start. Naast schrijvende pers, AmsterdamFM en radio collega Sam Hagens van RTV-NH was er ook een tvteam van SBS6. Voor de gasten op zijn eerste vaart slagroomtaart. Aan het einde van de rondvaart werd Justin toegezongen door alle opvarenden.

AmsterdamFM stapte ook aan boord en doet verslag.justinCANAL18

Leave a Reply