Karin Beverwijk: “We kunnen heel sneaky uit de hoek komen”

AMSTERDAM De Sporthallen Zuid was gisteravond het decor voor de finales binnen het zaalvoetbal. De vrouwen mochten het spits afbijten. OS Lusitanos moest het opnemen tegen Drachtster Boys. Het werd een spannende finale waar van alles inzat. Uiteindelijk trok OS Lusitanos aan het langste eind en wisten zij met 1-0 te winnen. “Het was zo spannend en het was eigenlijk maar één moment waardoor het kwartje onze kant opviel. Het is ook niet te beschrijven zeker als je tegenstander eigenlijk de gehele wedstrijd beter was”, aldus Karin Beverwijk.

Beverwijk is de coach van Lusitanos en zag vooral in het begin dat haar team het bij vlagen zeer lastig had. “De meiden konden elkaar moeilijk vinden. Je zag dat ze zenuwachtig waren en eigenlijk speelden ze een beetje tegen zichzelf in de eerste helft.”  Na de rust stond er een ander Lusitanos op het veld. De meiden gingen er steeds meer in geloven en de peptalk van Beverwijk in de kleedkamer leek geholpen te hebben. Ondanks dat ze beter uit de kleedkamer kwamen, bleven de grotere kansen voor Drachtster Boys. Tegen het einde van de tweede helft kreeg Drachtster Boys een penalty. De toegekende strafschop werd echter goed gestopt door keepster Jantien van der Zijden. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. “Op de één of andere manier sloegen de zenuwen bij hun nog meer toe, ondanks dat ik ze echt heel goed vond spelen.”

Opmerkelijk aan de wedstrijd was ook de manier van coaching van de teams. De trainer van Drachtster Boys kwam overal bovenuit en liet zich dus nadrukkelijk horen. Beverwijk daarentegen leek de rustheid zelve en was vooral positief aan het coachen.” Ik wist dat mijn collega vrij luidruchtig was, dus ik had ook niet de illusie om erboven uit te komen. Ik zag dat mijn team erg gespannen was, maar ik wilde mij er niet te veel mee bemoeien. De meiden hebben ervaring genoeg,  dus liet ik ze veel dingen zelf oplossen.”

Die tactiek bleek dus de juiste te zijn, want Lusitanos wist voor het eerst in hun bestaan de beker te pakken. “In mijn hele carrière als coach ontbrak deze prijs nog op mijn lijst. Het is ook mooi voor de mensen binnen de club. Ik hoop dat door deze overwinning mensen nog meer naar ons gaan komen kijken in de Sporthallen Zuid, want het Nederlandse zaalvoetbal bij de vrouwen is ook bezig met een enorme inhaalrace. Het is niet meer alleen maar lange ballen naar voren, maar zoals je ook in deze wedstrijd zag bij beide teams er zit wel degelijk een idee achter.”

Het is dus weer een mooie prijs die OS Lusitanos weet binnen te halen. Ze zijn ook nog in de race voor het kampioenschap. Ze hebben nog twee punten nodig voor de play-offs. Mochten zij uiteindelijk kampioen van Nederland worden , dan is dat de derde prijs in een jaar na de Super Cup en de KNVB Beker. “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de play-offs gaan halen. Wij zijn een gevaarlijk team. Je moet ons nooit afschrijven voordat de scheidsrechter  heeft gefloten voor het laatste fluitsignaal.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de vrolijke Karin Beverwijk


More Berichten for Show:

Comments are closed.