Karina Holla speelt weer Darger

In de Werkelijkheid van de Onwerkelijkheid
Irene Kuiper sprak met Karina Holla en Henk van Riemsdijk over de de nieuwe voorstelling van Karina Holla. Een voorstelling die zij baseerde op het bizarre leven van Henry Darger, de alchemist die zijn verschrikkelijke ervaringen heeft omgezet in het goud van zijn fantastische tekeningen en verhalen.

Nadat Karina Holla drie jaar geleden een tekening van Henry Darger zag raakte zij meteen gefascineerd. Liefelijke, delicate, naakte kleine meisjes met vlindervleugels, hoorns van een ram en een mannelijk geslachtje.

Darger was een kluizenaar die in totale sociale isolatie een even betoverende als wrede fantasiewereld van idyllische verschrikkingen schiep. Pas na zijn dood maakte hij naam als outsider artist.
In een beeldende voorstelling worden we meegenomen in de magie van Henry Darger’s tragiek.
We zien de schoonheid van een wereld waarvan je je op het eerste gezicht liever zou afkeren, maar waar je toch door gefascineerd raakt. Henry Darger laat zien dat kunst een mentale overlevingsstrategie kan zijn.

De voorstelling Darger is op vrijdag 19 november en zaterdag 20 november om 20.30 te zien in CC Amstel. Klik hier om kaarten te bestellen

Luister hier de uitzending terug!

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?