Kenny Tete: “Opeens stond ik erin”

Gisteren speelde Ajax zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander was Willem II. De Amsterdammers wonnen met 3-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er groot applaus in de Amsterdam Arena. Silvano Vos uit de E1 van Ajax moest noodgedwongen stoppen met hooghouden omdat de wedstrijd op het punt stond te beginnen. Hij hield 3.178 keer hoog, een alltime record.

In het begin begonnen beide teams nog in de stromende regen. Het dak van de Arena was namelijk open. Ajax begon gretig en probeerde Willem II al vroeg vast te zetten op eigen helft.  Door verkeerde keuzes was Ajax soms nog slordig in de eindpassing. Na 18 minuten viel er wat te juichen voor de supporters. Nemanja Gudelj onderschepte de bal goed, gaf de bal aan Davy Klaassen, die vervolgens de bal voorgaf aan Arek Milik. De Poolse spits aarzelde geen moment en kopte de 1-0 binnen. Door de goal leek Ajax bevrijd. Het speelde fris en had zichzelf nog wel mogen belonen met een goal. Vlak voor rust kreeg Willem II nog een grote kans. Stijn Wuytens kopte de bal hard op de lat.

Na de rust was Willem II zeker in de eerste 15 minuten de betere ploeg. Lesley de Sa was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot werd net over getikt door Jasper Cillissen. Daarna viel er weinig te beleven tot aan de 67e minuut .Opeens was daar een mooie aanval van Ajax. Anwar El Ghazi schoot de bal keurig in het dak van het doel na aangeven van Riechedly Bazoer. Een aantal seconden daarvoor schoot een zichtbaar balende El Ghazi nog op de paal. Vervolgens mocht Vaclav Cerny nog zijn Ajax – debuut maken. Hij kwam in het veld voor Bazoer die uit voorzorg naar de kant werd gehaald.

Net nadat de blessuretijd was ingegaan tekende El Ghazi met zijn 2de treffer voor de eindstand. Door de 3-0 overwinning staan de Amsterdammers bovenaan met 6 punten uit 2 wedstrijden. Anwar El Ghazi staat na 2 wedstrijden al op 4 doelpunten. De volgende competitiewedstrijd van Ajax is op zondag 23 augustus om 14.30. De Amsterdammers spelen dan uit tegen N.E.C.

Donderdag 20 augustus speelt Ajax voor de laatste voorronde van Europa League thuis tegen FK Jablonec. De wedstrijd begint om 19.00.