‘Kerkennacht aan de gracht’ groot succes

Langs GEBED ZONDER END met CANALboot tijdens 'Kerkennacht aan de gracht' - Foto: Menne Vellinga ©2013

Met een Canalboot je van kerk naar kerk laten verplaatsen is al een uitje op zich. Voor de organisatie van de Kerkennacht 2013 het wist moest men neen verkopen. In de boot trad Adriaan Deurloo op als gids. Maar je kon ook te voet, al dan niet met een gids, een wandeling langs de deelnemende kerken maken.

Op zaterdagavond 22 juni stonden in de binnenstad van Amsterdam de deuren open van dertien kerken. De Kerkennacht werd voor de derde keer georganiseerd in Amsterdam. De kerken in de binnenstad zijn allemaal bijzondere monumenten, maar ze zijn lang niet altijd open. Alle dertien kerken bieden onderdak aan geloofsgemeenschappen, protestants, rooms-katholiek, orthodox.

AmsterdamFM besloot halverwege aan boord te gaan van de gesponsorde rondvaartboot van Canal Company en de gids aan te horen. Maar ook de reacties van belangstellenden. Een van hen noemt het uitstapje prettig verrassend.
Met de gids loop ik even mee naar de Waalse kerk; citaat Deurloo: “Mensen kennen kerken van de buiten kant, maar de binnenkant is zo leuk (…).”

De Oude Kerk heeft deze avond haar deuren ook tot 23 uur open staan. De belangstelling is groot. Ondanks de buien die een deel van de avond over het Centrum worden uitgestort. Rond 21 uur hebben al meer dan 1000 mensen een stap over de drempel gezet van deze oudste kerk van de hoofdstad.

Ook het Leger des Heils heeft hier onderdak gekregen als goede buur van het Wallen gebied. Ben Dragstra (Leger des Heils) zegt over ‘de nacht’: “Het leger is paraat en we hebben de Strijdkreet bij ons (…)”

Radioverslag van Menne Vellinga;
versie m4a KerkennachtAmsterdam2013m4a
versie mp3 KerkennachtAmsterdam2013mp3

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?