De Mediaweek

Khalid & Sophie, Jan Slagter, Akwasi en vele anderen over het nieuwe tv-seizoen

Afgelopen dinsdag vond op het Mediapark in Hilversum de seizoenspresentatie van de NPO plaats. Hier werden de nieuwe programma’s gepresenteerd die de publieke omroep het komende jaar gaat uitzenden.

Oscar van Oorschot was er namens De Mediaweek bij en sprak daar met tal van presentatoren, omroepbazen en andere mediamakers.

Foto: NPO/Nathan Reinds

Jan Slagter

Jan Slagter is al meer dan twintig jaar de baas van Omroep MAX en staat aan het hoofd van de grootste omroep van Nederland. Daarnaast steekt hij zijn mening ook niet onder stoelen of banken. Zo ziet hij Matthijs van Nieuwkerk graag weer terug op tv.

N.B.: Dit interview is opgenomen voordat Slagter bekendmaakte dat hij eind 2024 stopt als omroepbaas van MAX en voordat bekend was dat Matthijs van Nieuwkerk een groot interview aan het NRC zou geven.

Akwasi

Een omroep die nog niet zo lang in het publieke bestel zit, is Omroep Zwart. Bij de start in 2022 kreeg de omroep van Akwasi veel kritiek. Inmiddels voelt Akwasi zich helemaal thuis bij de NPO en loopt hij er de deur plat. Verder vertelt hij dat er komend seizoen veel nieuwe programma’s en documentaires van Omroep Zwart te zien zullen zijn.

Khalid & Sophie

Op 11 september gaat de talkshow Khalid & Sophie weer van start. Het wordt het vierde seizoen van de talkshow. Op een zeldzaam moment dat beide presentatoren op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, sprak Oscar met hen. Ook is Oscar benieuwd of zij al iets meer weten over de komst van Eva Jinek naar de NPO en of ze mogelijk hun tijdslot gaat overnemen.

Frans Bauer

Ook volkszanger Frans Bauer was aanwezig bij de seizoenspresentatie van de NPO. Bauer was al een tijdje niet meer te zien met een eigen programma, maar daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 30 oktober is hij te zien met het programma Leven zonder Letters, over analfabetisme en laaggeletterdheid. De ouders van Frans Bauer konden zelf ook niet lezen en schrijven. Daarnaast probeert Oscar ook nog iets los te peuteren over een mogelijke terugkeer van de reallifesoap De Bauers, waar veel over wordt gespeculeerd.

Barbara de Loor

Vanochtend is het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging van start gegaan. Voor het eerst wordt het gymnastiekprogramma niet meer door Olga Commandeur gepresenteerd. Oud-schaatsster Barbara de Loor is haar opvolgster en vertelt over de slopende opnamedagen.

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is niet meer weg te denken van de televisie. Ze is veel te zien in programma’s als Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland. Op 26 november komt daar nog een programma bij: Denkend aan Zwitserland, waarin Janny met André van Duin Zwitserland gaat verkennen per trein.

Marcel van Roosmalen

Oscar keek in juni gek op toen hij opeens een onderwerp was in het programma Marcel & Gijs. Marcel van Roosmalen haalde hard uit naar de YouTube-serie NS Weekly, dat ook door Oscar van Oorschot wordt gepresenteerd. Een uitgelezen kans voor Oscar om Van Roosmalen te confronteren. Verder vertelt Marcel van Roosmalen dat Media Inside niet meer terugkomt. Daarvoor in de plaats komt Van Roosmalen & Groenteman, dat op 18 september van start gaat op NPO 3.

Gijs Groenteman

Gijs Groenteman was ook aanwezig bij de seizoenspresentatie. Ook hij werd door Oscar geconfronteerd met het NS Weekly-moment. Verder vroeg hij of het Talpa-avontuur van afgelopen zomer naar meer smaakt.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?