Kijk de hele nacht naar Canal Parades van de afgelopen 20 jaar!

In de aanloop naar de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride Canal Parade zendt SALTO Public Access, in samenwerking met MVS GayStation, een nacht lang beelden uit van Canal Parades van de afgelopen twintig jaar.

 

In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus worden vanaf middernacht alle reportages uitgezonden die MVS GayStation sinds 1997 heeft gemaakt van dit jaarlijkse hoogtepunt, lang voordat de AVRO er haar camera's op richtte. Bijna zeven uur lang varen de extravagante boten langs, als opwarmertje voor de Parade die op 1 augustus vanaf 14.00 uur weer door de grachten zal trekken.

 

Wie herinnert zich nog de 'kuisheidsverklaring' die deelnemers moesten ondertekenen voor de eerste botenparade? Of de spectaculaire Gay-Games-editie uit 1998? Of de 'piemelboot' uit 2004? In de 'Night of Pride' komen ze allemaal weer langs, up close en uitbundig. Deze Pride-estafette begint om middernacht met de piepkleine parade van 1996, om rond half zeven 's ochtends te eindigen in 2014. Daarna kun je nog een paar uur slapen voordat de Parade van 2015 van start gaat om 14.00 uur.

 

SALTO is al sinds 1984 het public access kanaal van Publieke Omroep Amsterdam. MVS GayStation maakt bij SALTO al vanaf het begin radio- en televisieprogramma's voor, door en over homo's, lesbiennes, bi- en transseksuelen in Amsterdam. SALTO 1 is te ontvangen in de regio Amsterdam op Ziggo Digitaal kanaal 37 (zonder mediabox op kanaal 325), en op KPN, Telfort en XS4All op kanaal 572. Bij de meeste andere digitale aanbieders is SALTO 1 te vinden op kanaal 2029. Buiten Amsterdam is de uitzending te volgen via de live-stream op www.salto.nl

Comments are closed.