Kim Hartman: “Ik kreeg kippenvel van onze supporters ”

LANDSMEER  Het Indoor Centrum was afgelopen dinsdag het decor voor de derde wedstrijd in de play-offs tussen de dames van Loon Lions en Dozy Den Helder. De inzet vooraf was duidelijk. De winnaar zou een 2-1 voorsprong pakken in de best of five series. In een knotsgekke wedstrijd wisten de Lions uiteindelijk te winnen met 80-75. Door de winst kunnen zij het aanstaande zaterdag wederom thuis afmaken en een plek in de finale veilig stellen. “Het was een hele rare beleving. Ik heb er nog geen woorden voor. Het was zo’n rare wedstrijd voor mijn gevoel. Ik weet niet of dat voor het publiek ook zo was, maar ik had het idee dat deze wedstrijd alle kanten op kon vallen”, aldus Lions speelster Kim Hartman.

Hartman en AmsterdamFM begint langzaam een goed huwelijk te worden, want telkens als zij op de tribune zitten, dan speelt Hartman de wedstrijd van haar leven. Dinsdag was dit ook weer het geval. Op de momenten waar de ploeg het echt moeilijk had stond zij op en nam het hele team mee op sleeptouw. Ze scoorde het meest van haar team. Ze liet 26 punten noteren. In het begin leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Lions. Ze begonnen erg sterk aan de wedstrijd. “We moeten altijd goed beginnen, want we moeten het van onze energie hebben. Als we dat niet doen dan sta je meteen 1-0 achter. Die energie is ook onze kracht.” De Lions gingen dan ook rusten met 39-33. Hartman speelde toen al een redelijke wedstrijd. Ze kreeg voordat ze de kleedkamer inging twee bananen uit het publiek toegegooid voor nog wat extra energie.

Vlak na de rust waren het echter de dames van Den Helder die beter uit de kleedkamer kwamen. Ze maakten de achterstand gauw goed door er een aantal driepunters in te schieten.  Dit was dan ook een teken voor de supporters van de Lions om eens goed achter hun ploeg te gaan staan. Hierna ontstond een schitterende ambiance, want ook de meegereisde supporters uit Den Helder lieten zich horen. Op het veld gebeurde er ook van alles. Tanya Bröring en Tessel van Dongen hadden inmiddels vier persoonlijke fouten en stonden dus op scherp, maar Lions speelster Verhulsdonck maakte het haar ploeg helemaal lastig. In een duel liepen de emoties iets wat te hoog op bij haar en de scheidsrechter besloot haar te straffen met een D-fout. In het basketbal betekent dat per direct van het veld en stoom afblazen in de kleedkamer. Door dit voorval leek Den Helder er met de winst er vandoor te gaan, maar ze vergaten dat de Lions nog Kim Hartman hadden. Bij Hartman leek de werking van de bananen inmiddels zijn vruchten af te werpen, want in het laatste kwart trok zij de kar en haalde bijna in haar eentje de overwinning binnen voor haar team.

Aanstaande zaterdag dus wedstrijd nummer vier wederom in Landsmeer. Bij winst van de Lions plaatsen zij zich voor de finale van de play-offs. “ Bij hun ligt nu de druk. Zij moeten winnen willen ze nog een kans maken. Wij moeten gewoon rustig blijven en precies hetzelfde doen wat we de afgelopen drie wedstrijden gedaan hebben, dan komt het wel goed”, aldus Hartman. Hartman zat na de wedstrijd nog in een roes, maar waagde zich zonder twijfel aan een voorspelling voor die vierde wedstrijd. “Wij gaan winnen met zeven punten verschil. Je mag twaalf punten achter mijn naam noteren.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Kim Hartman


More Berichten for Show:

Comments are closed.