Kim Hartman stijgt naar grote hoogte bij de Loon Lions

LANDSMEER Kim Hartman voorspelde het al dat de wedstrijd thuis tegen Solar- systemen Grasshoppers een spannende strijd zou gaan worden en dat werd het ook. In een goed gevuld Indoor Centrum in Landsmeer wisten de Lions uiteindelijk te winnen met 66-58. Door de overwinning gaan de Lions alleen aan kop in de eredivisie. Hartman zelf kon terugkijken op een bijzonder goede wedstrijd. “Het ging om de eerste plek, dus er zat wel wat lading op deze wedstrijd, maar volgens mij was het genieten voor iedereen.We wisten dat we alles moesten geven tegen deze ploeg, omdat zij blijven maar gaan en zij kunnen soms onvoorspelbare dingen doen, dus we waren scherp en dat werkte.”

De Lions begonnen inderdaad erg scherp en gretig aan de wedstrijd. Vooral de eerste twee minuten van de wedstrijd liep de tandem Marlous Nieuwveen – Kim Hartman erg lekker. “Ik denk dat we elkaar goed wisten te vinden, omdat we voor de wedstrijd samen hadden gegeten, misschien moeten we dat ook vaker gaan doen.” Behalve Hartman mocht Nieuwveen ook terugkijken op een goede wedstrijd. Haar lengte is een belangrijk wapen. “Marlous is heel belangrijk voor ons. Ze is zo groot en sterk. Ze kan gezien haar postuur ook erg goed passen en ze brengt een bepaald charisma met zich mee, dat doet wel wat bij de tegenstanders”, aldus Hartman.

Hartman wist af en toe het publiek op de banken te krijgen door schitterende acties. De bescheiden speelster genoot dan ook volop van het publiek. “Het is gewoon zo fijn om in Landsmeer te spelen. De zaal en de vloer zijn lekker. Ik vind het alleen wel jammer, dat de AmsterdamFM toeschouwers altijd heel rustig zijn, die zou ik nog wel eens wat meer willen horen.” Hartman draait de laatste wedstrijden erg lekker bij de Lions. Aanvoerster Tanya Bröring is dan ook erg blij met haar. “Kim heeft een ongelukkig seizoen gehad. Ze scheurde aan het begin van het seizoen haar enkelbanden. Na die blessure had ze even een tijdje het moeilijk om zichzelf terug te vinden, maar belangrijk is dat ze nu weer helemaal terug is.Voor mij persoonlijk is dat heel prettig, want daardoor weet ik gewoon dat het goed gaat komen met ons.Ik werd op het veld ook een beetje emotioneel, want ik zag eindelijk weer de oude Kim. Een belangrijke reden voor mij dat ik bij de Lions ging spelen, was het feit dat ik dan samen met haar kon spelen”, aldus de aanvoerster.”

Volgende week staat er alweer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan moeten de Lions afreizen naar Den Helder voor weer een topper tegen Dozy. Hartman heeft wel weer een scenario in haar hoofd. “Ik denk dat wij met vijf punten verschil gaan winnen. Je mag achter mijn naam negen punten noteren deze keer.” De vorige keer dat ze een voorspelling deed zei ze elf punten en werden het er tweeëntwintig. Je mag dus misschien wel zeggen dat ze achttien punten gaat noteren tegen Dozy den Helder volgende week.

Overigens werd zij niet alleen door het publiek uitgeroepen tot Lady of the Game, ook namens AmsterdamFM werd zij uitgeroepen tot Lady of the Game. Hierdoor schrijft zij geschiedenis. Ze is namelijk de eerste sporter die de Lady of the Game prijs van AmsterdamFM Wedstrijdritme twee keer achter elkaar weet te winnen.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Kim Hartman. Het geluid kan af en toe veranderen, vanwege een kapotte microfoon. Onze excuses hiervoor.

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.