Kim Hartman: “Wij gaan als koploper de play-offs in”

AMSTERDAM Gisteren stond de Noord – Hollandse derby binnen het dames basketbal op het programma. CTO Amsterdam moest het thuis opnemen tegen de meiden van de Loon Lions uit Landsmeer. Van een spannende derby was echter geen sprake. Het krachtverschil tussen beide teams was daarvoor simpelweg te groot. Het werd 71-43 voor de Lions. “Ik heb een goede dag gehad. Ik had van tevoren even lekker in het zonnetje gezeten en op het terras even wat gegeten misschien moet ik dat vaker doen. Ik had eerlijk gezegd ook niet een spannende wedstrijd verwacht. Op papier moesten wij ook dik winnen en dat hebben we gelukkig dan ook gedaan, maar ik snap dat de toeschouwers gehoopt hadden op een spannendere wedstrijd”, aldus Kim Hartman.

Hartman uitkomend voor de Lions kon terugkijken op een goede wedstrijd. De kleine, snelle behendige speelster was vooral op dreef met haar steals. “Ik heb steals nodig om een beetje in mijn spel te komen tijdens de wedstrijd. Als dat dan gebeurt, dan kan ik in de aanval ook wat meer brengen.” Opmerkelijk is dat zij speelt met een bitje. “Ik verloor vijf jaar geleden tijdens een training drie voortanden en dat vond ik zo verschrikkelijk. Ik had namelijk nog nooit een beugel of gaatje gehad. Ik had eigenlijk gewoon een perfect gebit. Vanaf dat moment heb ik dan ook gezegd dat ik niks meer zonder bitje doe.”

De Lions konden de overwinning gisteren goed gebruiken. Na drie nederlagen op rij wisten zij dan ook weer eens te winnen. Door blessures van onder andere Fieke Ligthart en José Verhulsdonck missen de Lions flink wat lengte binnen het team. “De meeste zijn dan wel klein, maar klein en snel en klein maar fijn.” Coach Molly McDowell van de Lions was gisteren niet altijd tevreden met het spel van de meiden, ondanks de overwinning. Vooral haar taktiekbordje gooide ze vaak van frustratie op de grond of één van de scheidsrechters kreeg er vol van langs. “Molly baalde natuurlijk ook van die drie verloren wedstrijden op rij, zeker omdat er gewoon meer in zat. Je ziet gewoon dat ze ons wil klaarstomen voor de wedstrijden die er echt toe doen, zoals tijdens de play-offs.” Bij CTO zat naast de huidige coach Thijs Volmer op de bank nog een opvallende man. De bondscoach van de Orange Angels Remy de Wit assisteerde Volmer tijdens de wedstrijd. Dat was een opmerkelijk moment.

Volgende week zaterdag spelen de Lions eindelijk weer eens een thuiswedstrijd en niet zomaar één, want dan is de medekoploper Solar-systemen Grasshoppers de tegenstander. “Wij hebben nog wel een appeltje te schillen met ze. Onlangs verloren wij nog van ze. Wij zullen de beelden van die wedstrijd gaan bekijken en ik verwacht gewoon weer een strijd. Ik verwacht wel dat deze keer de punten in Landsmeer zullen blijven. Wij zijn namelijk extra gebrand om van ze te winnen. Ik hoop dat veel mensen erbij zullen zijn”, aldus Hartman. Ze waagt zich dan ook zonder enige twijfel aan een voorspelling. “Ik denk dat wij met elf punten verschil gaan winnen. Ik denk overigens ook dat je achter mijn naam elf punten mag gaan noteren.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de AmsterdamFM Lady of the Game


More Berichten for Show:

Comments are closed.