Klaassen: ” Het zijn wel kansen die erin mogen “

Gisteravond speelde Ajax thuis tegen FC Groningen. Op papier geen makkelijke opgave, maar in de praktijk bleek het toch anders te gaan. De Amsterdammers wonnen eenvoudig met 2-0 en hadden zelfs met meer doelpunten kunnen winnen. Ajax dat voor de zevende keer op rij thuis de nul houdt evenaart hiermee het clubrecord van 1987.

Ajax begon na het bekerduel met de Graafschap weer met Veltman en Riedewald achterin. Viktor Fischer moest plaatsnemen op de bank. Zijn vervanger was Amin Younes. In de eerste helft was er één mooi momentje te beleven. Riechedly Bazoer werd onderuit gehaald op het randje van het zestien meter gebied,  en kreeg een vrije trap mee. Nemanja Gudelj besloot achter de bal te gaan staan, en krulde hem uiteindelijk fraai langs een kansloze Sergio Padt. Na de 1-0 probeerde de ploeg van trainer Frank de Boer het wel, maar verder dan een kopkans voor Arek Milik kwamen ze niet. FC Groningen wist echter weinig te creëren. Het leek wel of zij voor een punt naar Amsterdam kwamen. FC Groningen gooide het achterin volledig dicht en kwam er amper uit. Een schot van oud Ajax speler Danny Hoesen was het enige wapenfeit aan de kant van de Groningers.

Ajax kwam zeer sterk en fel de rust uit. De eerste vijftien minuten na rust namen zij het doel van Groningen flink onder vuur. Het regende kans na kans. Door het niet benutten van deze kansen door met name, Davy Klaassen en Arek Milik bleef het lang 1-0. Uiteindelijk kwam Ajax toch op een 2-0 voorsprong door Viktor Fischer. Na een prachtige individuele actie stifte hij de bal op schitterende wijze in de goal van de tegenstanders. Even later leek hij ook de 3-0 op zijn schoen te hebben, maar hij aarzelde te lang en schoot de bal over het doel. Ajax gaat door deze overwinning nog steeds aan de leiding in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben een ruime voorsprong op de nummer twee Heracles. Ajax speelt volgende week eerst uit voor de Europa League bij het Noorse FK Molde, om vervolgens op zondag 4 oktober thuis aan te treden voor de topper tegen PSV.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met de aanvoerder van Ajax Davy Klaassen.