Koperdieven nemen uren de tijd voor laffe roof

Er is weer koper geroofd. Ditkeer namen de dieven ruim de tijd. Maar zo zorgvuldig als ze waren met het oneindige; geen rekening werd er gehouden met de camera's.

 

"In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart is er uit een hotel in aanbouw, aan de Delflandlaan in Amsterdam, een grote hoeveelheid koper en beveiligingsapparatuur gestolen. Vier mannen dringen omstreeks 23.00 uur het gebouw binnen. Ze hebben gereedschap bij zich. Binnen knippen en zagen ze op de tien verdiepingen nieuwe kranen, water- en gasleidingen en bliksemafleiders los. Ze bewerken het (koper)materiaal tot een handzaam formaat, zodat het mee te nemen is. Honderden kilo’s. Ook nemen ze diverse bewakingscamera’s mee. De verdachten hebben de tijd genomen, ze zijn enkele uren bezig geweest. Er is een vijfde verdachte. Hij trapt eerder die week (26 feb) op een avond de ruit van een deur van het pand in en gaat naar binnen. Mogelijk is hij op voorverkenning geweest." 

 

Veiligheidscamera's registreren echter alles. In puike kwaliteit. De verdachten zijn alle vijf goed in beeld. Hun uiterlijk doet vermoeden dat het Oost Europese mannen zijn. Herkent u deze vijf verdachten en/of de combinatie van hen? Of heeft u meer informatie over deze zaak? De Politie verzoekt met klem diegenen die (meer) weten contact op te nemen via 0800-6070. Of anoniem via 0800-7000.

Comments are closed.