Kunst & Cultuur op Vrijdag 1 maart

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

Het uur van 15.00-16.00 luister je hier terug. Door een technische storing is dit uur later uitgezonden en daarmee ook later terug te vinden op de stream.
Presentatie Fabiola Veerman + Marjolein Frijling

Gasten:

  • Aspha Bijnaar deed het onderzoek voor de theatervoorstelling Rebelse Vrouwen. Een voorstelling over vrouwenhandel hedendaagse slavernij en verzet door de ogen van Onise, een jonge Afrikaanse.
  • Anne Maike Mertens. Zij is een van de zes jonge theatermakers achter Nineties — live your live like a rave machine waarin theater en uitgaan samengaan.
  • OBA bibliothecaris Leo Willemse over Jan Siebelink. In deze aflevering van de Boekenrubriek aandacht voor de schrijver van o.a. Knielen op een bed violen en De overkant van de rivier. Siebelink is onlangs 75 jaar geworden.

 

Het uur van 16.00-17.00 luister je hier terug. Door een technische storing begint de uitzending pas na een minuut stilte.
Presentatie: Amber Roner

Gasten:

  • Dorien Rozing en Marloes Meuzelaar over de premiere van Queer Amsterdam. Een dramaserie van jonge filmmakers die door crowndfunding tot stand is gekomen. In een mozaïkvertelling word het Amsterdamse leven van negen queer personages gevolgd die met elkaar verbonden zijn door hun seksuele identiteit.
  • Beitske de Jong spreekt met muzikant Harke Jan. Hij laveert naar eigen zeggen tussen eigentijdse, gecomponeerde, “serieuze” muziek, jazz, minimal, pop in combinatie met Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse ritmiek. U hoeft niet zelf te bedenken wat dat betekent. Vanmiddag speelt Harke Jan live in de uitzending.
  • Cabaretier Max van de Burg won de Publieksprijs van het Cameretttenfestival 2008. Op 7 maart staat hij in De Meervaart met zijn nieuwe voorstelling Schlemiel.

 

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek.

Leave a Reply