Kunst & Cultuur op vrijdag 12 april

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.
Van 15.00- 16.00 uur Presentatie: Fabiola Veerman & Marjolein Frijling

  • > Kim van Zeben, het ADHD-kanon, en Poolvogel, het muzikale cabaretkwartet, delen de avond in Dubbelcabaret in Theater Bellevue. Een unieke kans kennis te maken met cabarettalent. Gast: Kim van Zeben, zij vertelt over haar voorstelling Syndroom van Zeben.
    > Eva Meijering en Michaël Bloos vertellen in de voorstelling Technokrets het verhaal van Beer en Big. Twee jongeren die met een seconde verschil op de wereld komen en de band die dat veroorzaakt tussen deze twee jongeren. Komende week is deze voorstelling te zien in het Compagnietheater.
    > In De Boekenrubriek vertelt OBA-bibliothecaris Leo Willemse over schrijver Jean Dulieu, de maker van Paulus de Boskabouter. Meer verhalen om en over litaratuur?: Leo’s boekenblog.

Van 16.00 – 17.00uur Presentatie: Amber Roner

> Dit tweede uur Kunst & Cultuur doen we het anders dan je gewend bent, want de langspeelplaat is terug van weggeweest. Daarmee ook het bestaansrecht van de onafhankelijke platenzaken. Dat wordt wereldwijd gevierd op 20 april met Record Store Day. Marlein Parlevliet vertelt over dit initiatief, waarom de LP weer hip is en waar in Amsterdam je kunt genieten van instore optredens. Ze blijft het hele uur, dus heb jij vragen voor Marlein? Twitter dan @AmsterdamFM of praat mee met #AmsterdamFM of #RSD.
> De musical Aspects of Love van Andrew Lloyd Webber is, na jarenlange successen in Londen, voor de allereerste keer te zien in Nederland. Een musical over de kunst van het liefhebben, over passie en verlangen. Volgende week staat deze musical op de planken van Carré, dus een goed moment te bellen met één van de hoofdrolspeelsters Marleen van der Loo.

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek: Sorry Bowie. De techniek wordt verzorgd door Emilie Tondeur.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?