Kunst & Cultuur op Vrijdag 13 april

15.00-16.00 presentatie: Fabiola Veerman

U kunt de uitzending van 15.00-16.00 uur hier terugluisteren

  • Te gast is ballerina Igone de Jong van Het Nationale Ballet. Zij danst  Giselle. Giselle, de klassieker in het klassiek romantisch ballet, vertelt het verhaal van de liefde tussen het boerenmeisje Giselle en prins Albrecht en alle hindernissen die die liefde op de proef stelt. Giselle is van zaterdag 21 april tot en met vrijdag 11 mei te zien in Het Muziektheater Amsterdam
  • Karel Appel op de Keukenhof. Karel Appel maakte 10 bronzen beelden voor kunstverzamelaar en wijnverbouwer Giulio Baruffaldi. Acht van deze beelden zijn voor het eerste buiten het Toscaanse langdgoed van Buffaldi te zien in de tentoonstelling Het Hof van Appel in de beeldentuin van Kasteel Keukenhof. gast: Els Drummen, conservator van het Cobra Museum,
  • De Boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse ( Leo’s Boekenblog). Leo brengt deze week de bibliotheek van letterkundige, literatuurcriticus en essayist Kees Fens (1928-2008) onder de aandacht. De inventarisatie van de bibliotheek van Kees Fens is online op de website van DBNL. Er zijn ook foto’s van de bibliotheek van Kees Fens te zien.

 

16.00-17.00 presentatie: Amber Roner

 U kunt de uitzending 16.00-17.00 uur hier terugluisteren

  • Dit weekeinde zijn de finales van de 25e editie van Het Amsterdams Kleinkunstfestival in DeLaMar. Het programma bestaat o.a. uit het concours om de Wim Sonneveldprijs. Ook wordt er gestreden om de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en is er een hommage aan een bekende kleinkunstenaar.
  • LIVE muziek van Seeka. Zij presenteren hun debuutalbum.
  • Te gast: Daria Bukvic. Zij studeerde in 2011 af aan de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Haar eerste Frascati productie is Puin naar een tekst van Dennis Kelly. Over Puin: ‘Wat karakteriseert de generatie kinderen die opgroeit uit het puin van de wereld zoals die nu is? Een broer en zus confronteren ons met beklemmende verhalen. Ze nemen ons mee in hun wereld vol televisie-priesters, magnetronmaaltijden en emotionele verwaarlozing. Werkelijkheid, fantasie en leugens lopen door elkaar in het verhaal van twee jonge volwassenen die schreeuwen om gehoord te worden.’ De voorstelling Puin  is vanavond en morgen te zien in Frascati WG.

 

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

Leave a Reply