Kunst & Cultuur op Vrijdag 14 februari

OBA-rechtenvrije-foto-via-Wikiarquitectura-13_biblioteca_central_amsterdam1Iedere vrijdag van 15.00-17.00 live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA aan de Oosterdokskade.
 De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.

 

 

 

 

 

EERSTE UURMarjolein van der Heide

De uitzending van 15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren.

Presentatie: Ismael de Bruijn

kate_2200_jochemjurgens_web

  • Fabiola Veerman spreekt met regisseur Davy Pieters over  The truth about Kate. Een theatervoorstelling over een jonge vrouw die verstrikt raakt in haar gefabuleerde digitale identiteit. Te zien in Frascati.

Het brilletje van Tsjechov A Krielaars cover

  • De Boekenrubriek: Leo Willemse over Anton Tsjechov en het boek Het brilletje van Tsjechov van Michel Krielaars. Krielaars reisde door Rusland met de verhalen van Tsjechov als gids. Of zocht hij de personages uit die verhalen in levende lijve te ontmoeten? Het lijkt moeiteloos te gaan. Tsjechov was een goede observator en Rusland, dat lijkt revoluties en contra-revoluties ten spijt in zeker opzicht niet veel veranderd.

 

 

TWEEDE UUR

De uitzending van 16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren.

Presentatie: Robert van Altena

allemanposter

  • Acteur en theatermaker Bert Hana over zijn live-documentaire Alleman, een hommage aan Bert Haanstra’s gelijknamige documentaire. Zaterdag 15 februari is de laatste voorstelling van Alleman te zien in EYE.

Félix Vallotton, Autoportrait à la robe de chambre, 1914 Félix Vallotton Musée cantonal des Beaux- Arts, Lausanne. Acquisition, 1931

  • Nienke Bakker, conservator Van Goghmuseum over de tentoonstelling Felix Vallotton Het vuur onder het ijs. De even getalenteerde als ambitieuze Felix Vallotton (1865-1925) trok op 16-jarige leeftijd al van Lausanne naar Parijs om zich in het centrum van de kunst verder te ontwikkelen. Zijn gravures en schilderijen doen een dwars en eigenzinnig mens vermoeden die ogenschijnlijk onaangedaan zijn eigen pad koos in de hevige artistieke turbulentie van de eerste decennia van de twintigste eeuw.

Weekender

  • Noël Loozen, Mieke Lindeman, Jerry de Mars organiseren op wisselende locaties een tentoonstelling onder de naam Weekender. Iedere maand een tentoonstelling gedurende een weekend. Vrijdagavond vernissage zondagavond finissage. Vanavond opent in galerie Jeanine Hofland aflevering 17 van Weekender met werk van Alicja Bielawska.

 

 

 

 

De live-optredens uitgezonderd wordt de muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag geprogrammeerd door Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek en meer Metha’s Muziek: Vier opgefriste seizoenen.

Techniek Mick Marsman

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.