Kunst & Cultuur op vrijdag 15 februari

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA.
De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek. Na afloop vind je in dit bericht ook de link naar waar je de uitzending kan terug luisteren.

Van 15.00-16.00uur luister je hier terug.
Presentatie: Fabiola Veerman en Marjolein Frijling

  • Live muziek Garrison Starr. Deze Amerikaans singer songwriter is net vanmorgen aangekomen in Amsterdam. Ze maakt al 15 jaar muziek en dat is te horen. De komende week tourt ze door Nederland, maar vandaag laat ze van zich horen bij ons in de studio.
  • Over voorstelling Weeromstuit werd lovend gesproken tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Vanavond is de voorstelling te zien in het Pleintheater. Gast: actrice Eva Knibbe.
  • De Boekenrubriek van Leo Willemse gaat deze week over Matchfixing in de jaren’50.

Van 16.00-17.00uur luister je hier terug.
Presentatie: Amber Roner

  • Een spannend verhaal vertaalt naar een hedendaagse musical: Op de vlucht voor de Portugese brandstapels wordt Maria Nuñez door Engelse kapers ontvoerd,door koningin Elisabeth I bewonderd, door Engelse edellieden ten huwelijk gevraagd om uiteindelijk te kiezen voor een leven als vrije Jodin in het Holland van de Gouden Eeuw. Gasten: scriptschrijver Frans Lavell en regisseur Machteld van Bronkhorst. Zaterdag 16 februari de voorpremière in het Compagnietheater.
  • Cabarètier Anne Jan Toonstra beleefde gister de première van zijn derde solovoorstelling: Murw. Volgende week staat hij twee avonden in Theater Bellevue.
  • Live muziek is er van Most Unpleasant Men.Zij releasde in januari hun tweede album en staan 26 februari in Paradiso.

 

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer Metha’s Muziek. Deze week: Wil de echte Bowie opstaan?

Techniek: Francisca Verheij, Dunja Gaasendam en Coen Jongenelen.

Leave a Reply