Kunst & Cultuur op Vrijdag 16 november 15.00-17.00

John Cage in 1947

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman

  • Pianist Ralph van Raat geeft in de studio een voorproefje van zijn integrale uitvoering van Sonatas and Interludes for prepared piano (1946/48) van John Cage (1912-1992). Concert: zaterdag, 17 november. Tot eind november in Muziekgebouw aan ’t IJ Cage 100. Een uitvoering programma rond het werk van Cage met o.a. Ralph van Raat, Ives Ensemble, Nieuw Ensemble, Slagwerk den Haag en ook nieuwe werken van o.a. Louis Andriessen en Martijn Padding.
  • Het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam is weer gestart. Martijn van der Pas licht wat juweeltjes uit het volle programma. Met speciale aandacht voor muziekdocumentaires. Martijn van der Pas is programmeur IDFA.
  • De Boekenrubriek van OBA bibliothecaris Leo Willemse

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Amber Roner

  • Gertjan Piek speelt voor ons live uit zijn eerste solo theater voorstelling Daar in de Verte!
  • Een gesprek met Marlijn Weerdenburg vormt samen met Helge Slikker het duo Miss. Molly & Me. Ter gelegenheid van hun album Rewind and say hello doen zij een theatertour. Dit avondvullende concert is te zien in De Meervaart op zaterdag 17 november.
  • Singer songwriter Sophie Veline staat met haar band Capgrass in de finale van de Amsterdamse Popprijs 2012. Morgen, zaterdag 17 november in De Melkweg.

 

De niet-live muziek in KCV is geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek.

Leave a Reply