Kunst & Cultuur op Vrijdag 17 mei

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

De keuze van de vuilnisman. CBK

 

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman
Gasten:

  • Drummer Yoran Vroom. Yoran Vroom & Friends geven komende zondag een latin jazzdrum-concert: Paradigm. Dit optreden is onderdeel van het multi-disciplinaire festival RIGHTABOUTNOW in het MC Theater. Muziek, theater, dans en beeldende kunst.
  • Negen vuilnismannen in de rol van curator. De tentoonstelling De keuze van de vuilnisman is te zien in het Centrum voor Beeldende Kunst in Amsterdam-Oost. Een gesprek met twee van de curatororen / vuilnismannen en Catherine Steenbeek, directrice CBK Amsterdam-Oost.
  • OBA-bibliothecaris Leo Willemse vertelt deze week in De Boekenrubriek over strips. Aandacht voor The Tjong-Khing, Vos en Haas, Taart en Wiele wiele stap.

 

 

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Amber Roner

Jo Baer, Time-Line (Spheres, Angles and the Negative of the 2nd Derivative), 2012. Courtesy of the artist and Gallery Barbara Thumm, Berlin. Photo: Gert Jan van Rooij. - See more at: http://stedelijk.nl/en/40051/exhibition-jo-baer-in-the-land-of-the-giants#sthash.yy29SNte.dpuf

Gasten:

  • Fulko Kuindersma . Hij is initiatiefnemer van de Amsterdam Series Weekend. Televisie-series op groot scherm en nu ook op de radio.
  • Robert van Altena spreekt met Claire van Els, curator Stedelijk Museum over  In the land of the giants een solotentoonstelling van de in Amsterdam woonachtige Amerikaanse kunstenares Jo Baer.
  • Live muziek van de band Number Nine.

 

 

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziek.

Techniek: Oscar Enklaar en Mike Veldt

Leave a Reply