Kunst & Cultuur op Vrijdag 18 mei 15.00-17.00

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA aan de Oosterdokskade. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

15.00-16.00 presentatie: Marjolein Frijling + Fabiola Veerman 

U kunt het uur hier terugluisteren

  • We openen deze middag met prachtige live muziek van Spinifex Indian Spin. Spinifex is een project van Gijs Levelt, Ned McGowan en Tobias Klein waarmee zij opereren op het snijvlak van verschllende muziekstijlen. Spinifex Indian Spin is een ontmoeting tussen twee muziekwerelden; de Europese en de Indiase . In uitzending een voorproefje van het concert in Het Tropentheater op 24 mei a.s.  Dr. Mysore Manjunath -Indiase viool; B.C. Manjunath + Pramath Kiran -Indiase percussie; Ned McGowan -dwarsfluit; Tobias Klein -altsaxofoon, basklarinet; Gijs Levelt -trompet.
  • Nina Simone (A-)live is een muziektheater voorstelling waarin zeven makers/performers op zoek gaan naar het verhaal achter de muziek van Nina Simone, “op zoek naar Nina en de Nina in henzelf” . Marjolein en Fabiola spreken over deze voorstelling met zangeressen Pien Feith, Gioia Mooi en Marjory Boston, artistiek directeur van het MC Theater.
  • De Boekenrubriek. Leo Willemse is zich aan het verdiepen in de Japanse literatuur. U hoort daar binnenkort meer over. OBA bibliothecarissen Hilde van Veluw en Fred Kolman nemen het om beurten van hem over.

 

16.00-17.00 presentatie: Amber Roner

U kunt het uur hier terugluisteren

  • Sophie Veline en Ellenne May spelen beide live een stuk uit hun muziektheatervoorstelling De Tocht. Op woensdag 23 mei spelen zij in het Comedytheater aan de Nes .
  • Kunst in de Club. Kunstenaarscollectief Amsterdam 2.0 presenteert kunst op de dansvloer in De Brakke Grond.  Bij ons te gast: Ruben van Dijk
  • Amber spreekt met de Rectum Raiders zij zijn de winnaar van de publieksprijs in de categorie muziek van het Amsterdams Studentenfestival 2012

Leave a Reply