Kunst & Cultuur op vrijdag 19 juli

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

Van 15.00-16.00 presentatie Fabiola Veerman & Marjolein Frijling. 

  • Eva Crutzen won vorig jaar overtuigend de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Komende zaterdag staat ze met haar programma Bankzitten in het Vondelpark Openluchttheater. Met gitarist Ocker Gevaerts geeft ze vanmiddag alvast een voorproefje.
  • In de tentoonstelling Artificial Amsterdam presenteert de Appel arts centre Amsterdam als stad vol tegenstellingen. Gast: curator Rieke Vos.
  • De Boekenrubriek. OBA bibliothecaris Leo Willemse.

Van 16.00-17.00 presentatie Amber Roner. 

  • Tot en met 22 september 2013 presenteert EYE een grote tentoonstelling over Federico Fellini, een van de gezichtsbepalende meesters van de naoorlogse Italiaanse cinema. Gast: projectleider programmering Jan van den Brink.
  • Ruigoord bestaat deze zomer 40 jaar. Dit wordt tussen 23 en 28 juli uitbundig gevierd met een internationaal symposium over culturele vrijplaatsen, gevolgd door een extra grote editie van zomerfestival Landjuweel. Gast: Pijke Nouwen.
  • The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het is voor het eerst dat het stuk buiten Amerika te zien is. In de vertaling van Coot van Doesburgh en onder regie van Job Gosschalk komt deze toneelhit deze zomer exclusief naar het DeLaMar Theater. Gast: acteur Kevin Hassing.

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag is gekozen door Metha Molenaar.

Techniek: Roeland Müller.

Leave a Reply