Kunst & Cultuur op Vrijdag 2 november

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kun u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman

  • Morgen is het weer Museumnacht. Maar omdat er meer mogelijk is dan een eenjaarlijks museumfestival is er nu n8pro een nieuw initiatief van stichting Museumnacht. Een gesprek met Sarah Beckenkamp over n8pro, een netwerk voor cultureel advies en culturele producties op basis van de ervaringen die opgedaan zijn met de museumnacht.
  • Een gesprek met Mohammed Babazadeh over de tentoonstelling MiXMax Brasil in het Tropenmuseum. MixMax Brasil is een doe-tentoonstelling Mohammed Babazadeh is organisator en staflid van het Junior Tropen museum. ‘Je loopt over wiebelende planken tussen de luchtwortels van de mangrove. Voor je het weet sta je op een plein met veel deuren en ramen. Je komt op onverwachte plekken zoals een boteco, muziek- en dansstudio en een flessengrot. Als je rondloopt in de Braziliaanse kunstenaarswijk, ontdek je dat niets is wat het lijkt.’
  • De Boekenrubriek/ OBA bibliothecaris Leo Willemse. Een eerbetoon aan deze week overleden schrijver, dichter J. Bernlef (1937-2012).

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Robert van Altena

  • LIVE muziek: Will Knox. De uit London afkomstige Knox vertrok een paar jaar geleden naar New York en tourt nu door Nederland. Gisteren speelde hij in het MC theater, vanavond is zijn ‘alt-folk’ te horen in SKEK.
  • Voor de tentoonstelling The Future that Was in Smart Project space nodigde kunstenaar Gabriel Lester een twintigtal kunstenaars uit. Een gesprek met Barbara Visser een van de kunstenaars in de tentoonstelling.
  • Morgen, tijdens de Museumnacht wordt een nieuw instituut gepresenteerd: NASA. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMK) is een van de instituten die door de bezuinigingen de deuren moet sluiten. Het NIMK + SMART Project Space bundelen hun krachten en lanceren tijdens de museumnacht een nieuw initiatief : NASA – New Art Space Amsterdam. Gast: Thomas Peutz,  directeur Smart Project Space

 

De niet-live muziek in KCV is geprogrammeerd door Metha Molenaar, muziekspecialiste van de OBA. Voor mooie verhalen over muziek en meer: Metha’s Muziek.

Leave a Reply