Kunst & Cultuur op Vrijdag 20 april

Live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek

 

 15.00-16.00 presentatie: Fabiola Veerman

De uitzending van 15.00-16.00 uur kunt u hier terugluisteren

  • gast: fotograaf Bertien van Manen. In Foam is nu haar tentoonstelling Let’s sit down before we go te zien. Het bevat een selectie van 60 foto’s gemaakt tussen 1991 en 2009. In deze periode reisde Van Manen intensief door Rusland, Moldavië, Kazachstan, Oezbekistan, Oekraïne, Tatarstan en Georgië. Van Manen verbleef langdurig bij mensen die zij op haar reis ontmoette, leerde de taal en raakte veelal met hen bevriend. Let’s sit down before we go is tot 24 juni 2012 te zien in Foam.
  • presentatrice Marcia Sondeijker spreekt met Bruno Serveage oprichter en directeur van Museumtickets.nl, een online platform voor -de naam zegt  het al- toegangskaarten voor musea.
  • De Boekenrubriek. Van Dracula kunnen we ons door de vele films wel een beeld vormen. Hiernaast een portret van zijn schepper.

    Bram Stoker

    Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Bram Stoker (1847-1912) overleed. OBA bibliothecaris Leo Willemse gaat in gesprek met schrijver Paul Ruebsam over waarom de een -Paul- verzot is op deze klassieker, en de ander -een zelfverklaard veelvraat-, het boek tot nu toe ongelezen laat.

 

16.00-17.00 presentatie: Robert van Altena

De uitzending van 16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

  PLAYSTATION is een platform voor jonge kunstenaars van galerie Fons Welters. Een gesprek met kunstenaar Vincent Verhoef over zijn tentoonstelling Playstation: ‘The depths of a purple sea’. De tentoonstelling is te zien in galerie Fons Welters van 21 april – 25 mei

  • Soul of Motown over hun tour en het optreden volgende week in De Meervaart.
  • Vanavond  in het Theater van ’t Woord in de OBA de finale  van Y’POETRY . De dichters in deze finale zijn jongeren van 15 – 17 jaar uit Amsterdam, Antwerpen, Berlijn en Londen. Een gesprek met enkele van de finalisten en met dichter en performer Rick de Leeuw, hij presenteert de finale. En als voorproefje voor vanavond enkele voordrachten van de finalisten.

 

 

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

 

Leave a Reply