Kunst & Cultuur op Vrijdag 22 juni 15.00-17.00

Iedere week live vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman, Marjolein Frijling

  • Wachten aan de poort is een performance waarin kunstenaars hun visie geven op de dood. Een productie van Chantal Breukers en Museum Tot Zover. Zaterdag 23 juni, aanvang 20.45 uur, begraafplaats De Nieuwe Ooster. Gast: Directeur Guus Sluiter van het Nederlands Uitvaart Museum.
  • Proza op de wand? Het project Literatuur aan de muur verzorgt literaire graffiti op verzoek. Gast: Schrijver Gilles van der Loo.
  • De Boekenrubriek met OBA bibliothecaris Leo Willemse en, voor de laatste keer, met Paul Rubsaam over Tonke Dragt. Onder andere over het boek Torenhoog en Mijlenbreed zal worden gesproken.

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluistern

Presentatie: Amber Roner

  • De maya’s hebben voorspeld dat op 21 december 2012 de wereld vergaat. Bij Hard//Hoofd denken ze daar anders over en en is het einde van de wereld in zicht. Dit overleven kan met Hard//Hoofd. Dit dagelijks tijdschrift met scheppende kunst en beschouwende journalistiek organiseert op 30 juni het feest Apocalypse. Gast: Maartje Smits de Adjunct Hoofdredacteur Artistiek.
  • Ieder jaar eind juni nemen de net afgestudeerden performance artists uit de hele wereld Amsterdam over. Het Internationaal Theater School festival Amsterdam (IT’s festival) is gestart met hun 23ste editie. In Kunst & Cultuur komt Tatiana Pratley aan het woord. Zij is afstuderend regisseur en brengt de voorstelling Wij Slapen Niet op de planken van het Compagnietheater.
  • Het begon in voor hen ooit in Nederland met Londam. Een samenwerking tussen bands met verschillende muziekstijlen uit Londen en Amsterdan. En ze zijn terug! Gisteren stonden zij in Panama, vanavond treden ze op in de Sugar Factory. Live muziek van de Londense band Edit Select. Aan het einde van het uur een gesprek over hun album en hun Nederlandse tour.

 

De niet live-muziek in Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt geprogrammeerd door OBA muziekspecialist Metha Molenaar. Voor mooie verhalen over muziek kunt u terecht op Metha’s Muziekblog.

Tijdens de uitzending wordt getwitterd. Mee praten? Volg @AmsterdamFM en gebruik de hashtag #kunstencultuur.

Leave a Reply