Kunst & Cultuur op Vrijdag 22 maart

Kunst & Cultuur op Vrijdag wordt iedere week live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA. De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

 

15.00-16.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Fabiola Veerman & Marjolein Frijling

  • Servaes Nelissen komt vertellen over de theatervoorstelling Happy Garden van Firma Rieks Swarte. ‘Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime’. De voorstelling is van 21 t/m 24 maart te zien in theater Bellevue.
  • Theatermaker Hermi Hartjes over haar voorstelling Madame Carré dat opgevoerd wordt in Carré. Een voorstelling die ons zo’n 130 jaar terug in de tijd neemt en via de levens van Amalia Salamonsky en haar man Oscar telg uit de circusfamilie Carré.
  • Theodor Homan over zijn nieuwe roman De grootste truc aller tijden. Holman vond in de papieren van zijn vader  een notitieboek. Het duurde jaren voor hij zich ertoe kon zetten het boekje te lezen. Toen het eenmaal zo ver kwam las hij de filosofische inzichten van zijn vader. Het boek omgedraaid zag hij dat de keerzijde van alle pagina’s waren volgeschreven met goocheltrucs. Dit zou de basis worden van een bij vlagen hilarische familiegeschiedenis
  • OBA-bibliothecaris Leo Willemse bespreekt in de Boekenrubriek Aya Zikken ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe editie van literair tijdschrift De Parelduiker.

 

16.00-17.00 kunt u hier terugluisteren

Presentatie: Amber Roner

  • Marc Hameleers is de samensteller en auteur van Kaarten van Amsterdan 1538-1865. Alle hem bekende overzichtskaarten van Amsterdam bundelde hij in deze band. Het eerder verschenen deel Kaarten van Amsterdam 1866-2012 werd volledig herzien en uitgebreid. Wilt u de originele kaarten van nabij bekijken dan is dat nu ook mogelijk in De Bazel waar het Stadsarchief is gevestigd. De tentoonstelling Booming Amsterdam richt zich op de 17e eeuwse uitbreidingen van de stad Amsterdam.
  • Danser Patrick Karijowidjojo over C’est la Vie. Deze nieuwe danstheatervoorstelling van Isabelle Beernaert wordt opgevoerd in de RAI. ‘In C’est la Vie nemen bekende dansers het publiek mee in een heftig, maar tegelijkertijd prachtig verhaal dat in één avond verteld wordt.’
  • De Amsterdamse singer-songwrite Dursun Erbay speelt live bij ons in de studio. Voor een voorproefje kunt u voor meerdere songs terecht op de Soundcloud-pagina van Dursun. Op Youtube Dursun featuring Poetry Pusher met Suiker

 

 

De niet-live muziek in KCV wordt geprogrammeerd door Leo Willemse.

Techniek: Francisca Verheij, Dunja Gaasendam en Emilie Tondeur

Leave a Reply